Parteneriat între Grupul Hyundai și SK ON pentru producția bateriilor pentru mașinile electrice în Statele Unite

Autor: Adrian Somai 26 apr. 2023 Știri auto

Grupul Hyundai Motor și-a anunțat astăzi intenția de a înființa împreună cu partenerul SK On o companie pentru producția de celule de baterii pentru automobilele electrice peste Ocean, în Statele Unite ale Americii. Asocierea dintre cele două companii va ajuta la accelerarea eforturilor de electrificare ale Grupului prin aprovizionarea stabilă cu baterii pentru producția de automobile electrice în SUA.

Colaborarea dintre cele două companii nu este una chiar nouă, în luna noiembrie a anului trecut Grupul Hyundai semnând un memorandum de înțelegere cu SK On pentru a asigura alimentarea cu baterii EV pentru mașinile vândute în America de Nord. Mai mult, SK On a fost un partener strategic pentru Hyundai, ambele companii lucrând împreună la producția de modele electrice importante la nivel global, precum ar fi Hyundai IONIQ 5, Kia EV6 și Genesis GV60.

Valoarea totală a investiției este de așteptat să fie de aproximativ 5 miliarde de dolari, Grupul Hyundai și SK On deținând fiecare câte 50%. Prin intermediul asocieriii, ambele părți intenționează să înființeze o fabrică de celule de baterii EV în Bartow County, Georgia, aproape de unitățile de producție ale Grupului Hyundai din Statele Unite.

Asocierea va consolida poziția Hyundai pe piața automobilelor electrice din SUA

Este de așteptat ca noua fabrică să înceapă producția de baterii în a doua jumătate a anului 2025, cu o capacitate de producție anuală de 35 GWh, ceea ce este suficient pentru a susține producția a 300.000 de automobile electrice.

Hyundai Mobis va asambla pachete de baterii folosind celule din fabrică, apoi le va furniza fabricilor de producție ale Grupului din Statele Unite pentru producția modelelor Hyundai, Kia și Genesis EV. Asocierea dintre cele două companii accelerează și mai mult eforturile de electrificare ale Grupului Hyundai și îi va consolida poziția fruntașă pe piața automobilelor electrice din SUA printr-o aprovizionare stabilă cu baterii pentru a sprijini producția modelelor electrice extrem de competitive.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide