Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni se deschide pe 27 mai, confirmă ministrul Transporturilor – VIDEO

Autor: Robert Pindic 26 mai 2023 Știri auto

Dacă acum o săptămână situația pasajului Olteniței nu era sigură, Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunță cu siguranță că inaugurarea acestuia se va face mâine, 27 mai.

„Pasajul Olteniței va fi deschis circulației începând de sâmbătă, 27 mai!”, transmite Sorin Grindeanu. „Este un moment mult așteptat de toți cei care locuiesc în zonă, dar și de cei care tranzitează Centura Capitalei.” Ministrul Transporturilor susține de asemenea că „acest pasaj va fluidiza circulația și va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureștiului.”

Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol subliniază de asemenea, printr-o postare pe Facebook, faptul că lucrările se apropie de final.

„Am verificat astăzi șantierul și am stabilit ca Pasajul să fie deschis sâmbătă (27 mai). Constructorul s-a mobilizat bine în șantier deși a întâmpinat unele dificultăti, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina. Problemele au fost depășite însă și acum suntem siguri că putem da în circulație acest pasaj care va descongestiona traficul rutier în zona de Sud a Capitalei”, spune șeful CNAIR.

Simulare de pargurgere a Pasajului Olteniței – Popești-Leordeni

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a traversat Pasajul Olteniței, prezentând procesul prin intermediul unui live pe Facebook. Acesta a precizat faptul că pe 25 mai a avut loc ultima sa vizită pe șantier, odată cu această simulare. Azi, 26 mai, comisia de recepție finalizează procedura și încheie procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor, transmite oficialul de stat.

Irinel Ionel Scorișteanu confirmă de asemenea data de 27 mai drept fiind deschiderea pasajului spre circulația rutieră, adăugând faptul că aceasta se va petrece dimineața, în preajma orei 9.

Pasajul trece peste Centura Bucureștiului, făcând legătura între București și Popești-Leordeni. Contractul pentru pasaj a fost semnat în 2019 de constructorul italian Itinera SpA, având la dispoziție 169,5 milioane de lei. Patru ani mai târziu, șoferii vor putea folosi pasajul, astfel traficul din zona de sud a capitalei

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sorin Grindeanu, CNAIR


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide