Pasajul Piaţa Sudului a fost inaugurat româneşte: „Te grăbeşti ca fata la măritat!” – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Sub sloganul „Te grăbeşti ca fata la măritat!”, mai toţi guvernanţii de la noi au prostul obicei să taie panglica înainte de termen. Asta nu ar fi o problemă dacă treaba ar fi făcută cum trebuie, însă, de cele mai multe ori, este vorba de lucrări făcute de mântuială. După trei ani în care doar cei care au circulat cu maşina prin acea intersectie pot înţelege cât de greu a trecut tumpul, a fost inaugurat pasajul de la Piaţa Sudului. Pasajul rutier cu o lungime de aproape 360 de metri fusese deschis parţial încă de la finalul lunii aprilie. Proiectul nu este însă complet gata. Mai trebuie modernizată linia de tramvai, scrie Digi24.ro

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „Fluidizeaza traficul în zona de sud a Capitalei, creşte viteza de circulaţie şi scade cu aproximativ 70% timpul de aşteptare în trafic. Am realizat şi o economie de 1,2 milioane de euro, astfel încât proiectul costă în final 18,3 milioane euro.”

Pasajul are două benzi pe sens şi o lungime de aproape 360 de metri. Şi deşi a fost inaugurat constructorul nu a terminat tot ce avea de făcut.

Lucrările la linia de tramvai vor fi gata abia pe 10 septembrie. Construcţia pasajului de la Piaţa Sudului a început în urmă cu mai bine de trei ani. Pentru că lucrările au tărăgănat, primăria a pierdut mare parte din bani europeni pe care îi putea folosi.

Gabriela Firea: „Din păcate, din cauza erorilor de proiectare şi a unui slab management, Primăria a pierdut în 2015 finanţarea şi doar 15% din fondurile UE au fost folosite pentru acest proiect, restul fiind banii municipalităţii.”Comentarii
Inchide