Pasajul Unirii este închis pe sensul către intersecția cu bulevardul Mărășești

Autor: Cristian Agatie 24 aug. 2021 Știri auto

Pasajul Unirii este închis pe sensul dinspre Universitate către intersecția cu bulevardul Mărășești, pentru reabilitarea rețelei de distribuție a gazelor. Restricțiile de circulație vor dura până pe 12 septembrie.

Intră în Galeria FOTO

Aglomerația din centrul Bucureștiului capătă un sens nou odată cu închiderea Pasajului Unirii pentru realizarea unor lucrări la rețeaua de gaze. Este vorba de sensul dinspre Universitate spre Budapesta, la intersecția cu bulevardul Mărășești. Practic, intrarea în pasaj după intersecția de la Universitate nu va mai fi accesibilă șoferilor, circulația desfășurând-se pe la suprafață, prin Piața Unirii.

Restricțiile de circulație sunt prevăzute să intre în vigoare etapizat, după cum urmează:

  • Bd. I. C. Brătianu, pe sensul de mers dinspre Str. Ion Ghica către Pasajul Unirii, benzile I si II de circulație;
  • restricționarea accesului în Pasajul Unirii, pe sensul de mers dinspre Piața Universității către Bd. Dimitrie Cantemir;
  • subtraversarea succesivă a benzilor pe Bd. I. C. Brătianu.

Pasajul Unirii, închis pe sensul către bulevardul Mărășești. Cât vor dura restricțiile

Poliția Capitalei anunță că se va asigura circulația protejată a pietonilor pe trotuar, precum și traversarea pe la trecerile pentru pietoni existente în zonă, în condiții de vizibilitate, cu adaptarea corespunzătoare a semnalizării.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să respecte semnificația indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum și semnalele polițiștilor rutieri.

Pietonii au obligația să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare și să nu staționeze pe partea carosabilă.

Pasajul Unirii a împlinit în luna iunie 33 de ani. Este cel mai lung pasaj subteran din București, având o lungime de 900 de metri, din care 600 de metri sunt acoperiți. Pentru șoferii din București este printre cele mai utile lucrări de infrastructura, fluidizând traficul în una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului, între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Bulevardul I.C. Brătianu pe sub Piața Unirii. Pasajul a fost reabilitat recent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Adrian Marin / Facebook, Poliția Capitalei


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide