Păţeşte ceva maşina dacă tragi frâna de mână fără să apeşti butonul? Uite răspunsul la această întrebare VIDEO

Autor: Marius Vișan 30 mart. 2016 Știri auto

 


Se pare că, în afara zgomotului pe care îl produce, frâna de mână nu suferă nicio avarie dacă în decursul timpului este trasă fără a se apăsa butonul. Am mai scris aici despre acest subiect, însă de data aceasta am găsit şi un filmuleţ explicativ, care demonstrează că acţionarea frânei de mână fără a apăsa butonul de siguranţă este cât poate de inofensivă pentru maşină.

În acest film este explicat în detaliu modul în care funcţionează frână de mână şi de ce butonul se foloseşte doar pentru eliberarea frânei, şi nu pentru acţionarea ei.

Practic, este un sistem ce produce un zgomot specific care atenţionează că fârna a fost strasă. Zgomotul este produs de dispozitivul de blocare poziţionat de-a lungul mai multor dinţi.

Aşa că, dacă nu te deranjează zgomotul, trage frâna de mână fără să apeşi butonul. Nu este recomandat însă că încerci să forţezi frâna de mână în jos, fără apăsarea butonului, când vrei să porneşti de pe loc. 

GALERIE FOTO


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide