Patriarhia renunţă la maşinile de lux în favoarea unei flote de Dacia

Autor: Adrian Mihălţianu 01 apr. 2014 Știri auto
Patriarhia renunţă la maşinile de lux în favoarea unei flote de Dacia

Limuzinele scumpe în care au fost văzuţi înalţii prelaţi ai Bisericii în ultimii ani vor fi înlocuite rapid de Dacii, conform declaraţiilor remise publicităţii astăzi, 1 aprilie, de către Patriarhie.

„Nu se cade ca noi să mergem în Mercedes, iar enoriaşii noştri în Logan, nu aşa ar fi vrut Iisus Hristos, care călătorea pe un biet măgăruş”, a declarat Patriarhul Daniel, în faţa unei mulţimi de tineri entuziaşti, strânşi, ca de fiecare dată, în faţa Patriarhiei.

„Tocmai de aceea, am luat decizia de a vinde maşinile de lux pe care le deţin Patriarhia şi Mitropoliile, şi de a le înlocui cu o flotă de Dacii, preferabil în echipare de bază”, a continuat Preafericitul. „Doar aer condiţionat să aibă, că tare e cald în România în toiul verii!”

Cu banii strânşi de pe urma vânzării limuzinelor, Patriarhia doreşte să achiziţioneze o flotă de Dacii. În această privinţă, s-au purtat deja discuţii cu Preşedinţia, în urma unei întrevederi între Patriarh şi Preşedinte.

Gata cu limuzinele, aşteptăm flota de Dacii Logan

„Dumnealui are experienţă, atât cu Dacia, cât şi cu vânzarea flotelor”, a declarat Vasile Agoniseală, administrator al parcului auto al Patriarhiei. „Ne-a ajutat foarte mult să obţinem o flotă de Dacii noi-nouţe la un preţ foarte mic, să-i dea Dumnezeu sănătate!”, a exclamat acesta.

De asemenea, banii care se vor strânge din slujbele de sfinţire a maşinilor, atât de răspândite la mânăstiri, vor fi dedicaţi construirii unei parcări în valoare de 40.000.000 de euro, lângă Catedrala Neamului (clădire care va costa de zece ori mai mult).

„Cumpătarea a fost întotdeauna o caracteristică a clerului bisericesc, iar astăzi dovedim smerenie, bunătate,  facere de bine. Parcarea de lângă Catedrală va fi cea mai mare din Europa, nicio altă catedrală nu va avea o parcare aşa de mare. Va fi vizibilă din satelit! Câştigurile vor fi dedicate ridicării de noi biserici între blocuri”, a conchis Vasile Agoniseală, înainte de a pleca în trombă, cu autocarul Patriarhiei, la o comandă VIP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide