Patru mașini prinse de bariere în Pipera, înainte de trecerea unui tren

Autor: Elena Luchian 09 aug. 2021 Știri auto

Un incident bizar a avut loc lângă București, în Pipera. Patru mașini au fost prinse între bariere înainte de sosirea unui tren.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc pe Șoseaua Petricani din Pipera, sâmbătă seara. În imagini se poate observa cum barierele încep să se ridice după trecerea unui tren, iar mai mulți șoferi traversează calea ferată. Câteva secunde mai târziu, barierele coboară din nou. Patru mașini rămân captive între cele patru bariere.

Un bărbat se dă jos dintr-un BMW, aflat dincolo de barierele coborâte. Acesta ridică barierele, iar două dintre mașini își continuă drumul. Acestea se aflau oricum în zona tampon și nu ar fi fost atinse de tren.

„Criminali la CFR! În Pipera! S-a pus bariera. A trecut un tren. S-a ridicat bariera vreo 5 secunde! Au rămas patru mașini blocate pe linii, că s-au coborât iar barierele! Au coborât oamenii din mașinile rămase pe linii și au ridicat manual barierele (nu am apucat să prind în foto)! A venit alt tren în două minute! Două mașini au rămas pe linii, pe celălalt sens, trenul era să le lovească centimetric!” a scris fostul journalist Cristi Vasilcoiu pe Facebook.

CFR dă vina pe șoferii din cele patru mașini prinse între bariere în Pipera

Cei de la CFR au reacționat imediat și au dat vina pe șoferii care s-au grăbit să traverseze calea ferată. Reprezentanții regiei susțin că participanții la trafic nu au respectat prevederile Codului Rutier cu privire la trecerea la nivel cu calea ferată.

“[…] au încălcat prevederile ART 58 (2), ART. 137 (1) și ART. 138 (1a), plecând de pe loc înainte ca semnalele luminoase să permită acest lucru, barierele fiind de asemenea în mișcare.

Din imaginile surprinse de camerele de luat vederi, se observă că șoferul primului autoturism nu era oprit înaintea indicatorului rutier și al semnalelor luminoase, astfel încât să poată observa că acestea nu permit încă traversarea, și pleacă de pe loc în timp ce barierele erau în mișcare, încălcând astfel ART 137, 138 și 58 din CODUL RUTIER”, explică reprezentanții CFR”, se arată într-un comunicat CFR.

Poliția investighează acest incident.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide