Pe 30 mai vor fi anunţaţi câştigătorii concursului „Young Creative Chevrolet”!

Autor: Dan Vache 24 mai 2012 Știri auto
Pe 30 mai vor fi anunţaţi câştigătorii concursului „Young Creative Chevrolet”!

Chevrolet Europe a lansat concursul de arte aplicate „Young Creative Chevrolet” în 2007, cu scopul de a încuraja creativitatea şi de a sprijini artiştii tineri, aflaţi la începutul carierei. În fiecare an, artişti tineri de la un număr tot mai mare de universităţi de arte aplicate din Europa răspund provocărilor creative din disciplinele alese. Proiectele YCC sunt evaluate atât la nivel naţional, cât şi la nivel european. Cei trei câştigători din fiecare disciplină a concursului european YCC vor primi un premiu în bani şi o invitaţie la ceremonia de premiere. Fiecare câştigător al primului loc la nivel european va fi invitat să aibă o experienţă unică şi practică, în culisele domeniului său de studiu şi va primi un premiu în bani.

La ediţia din 2012 a concursului YCC au participat studenţi din universităţi de arte aplicate din 24 de ţări: Armenia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveţia şi Marea Britanie.

Deliberarea juriului naţional a avut loc pe 22 mai, la sediul Chevrolet Central and Eastern Europe LLC, Bucureşti. Aici, au fost aleşi cei trei câştigători pentru fiecare disciplină – design vestimentar, arte vizuale, video şi fotografie – urmând ca la festivitatea de premiere, din 30 mai, să fie anunţati câştigătorii pentru fiecare categorie.

Pentru o cât mai bună transparenţă şi deliberare a lucrărilor încrise, juriul a fost compus din artişti din domenii diferite – creaţie şi critică vestimentară, artă plastică şi publicitară, ilustraţie, iar pentru a analiza cât de bine reflectă lucrările studenţilor marca auto, juriul a inclus şi doi dintre reprezentanţii Chevrolet în România: Leonard Nica (Marketing Manager) şi Florentina Stoica (PR Manager). Astfel, creatoarea de modă Wilhelmina Arz a apreciat cel mai bine ansamblul şi eleganţa artistică, în timp ce specialistul în critica vestimentară Alin Gălăţescu a fost cel care a comparat prin argumente şi referiri. Când vine vorba de condei, mixuri şi culori diferite, artista şi art directorul Loreta Isac le îmbină fascinant, iar ilustratorul Noper şi regizorul Hypno sunt ingredientul perfect în a aprecia linia, detaliile şi prezenţa fiecărui stil. Cristian Lupşa, editorul „Decât o revistă”, a apreciat creativitatea şi inspiraţia. Dar „despre inspiraţia” fiecărui artist vă recomandăm să aflaţi mai multe de pe pagina de Facebook a competiţiei, secţiunea notes: http://www.facebook.com/YCCRomani.

Anul acesta competiţia a înregistrat un număr record de instituţii participante – 9 instituţii superioare de învăţământ. Premierea va avea loc pe 30 mai, iar câştigătorii etapei naţionale (câştigătorul locului 1 la fiecare din cele patru discipline din concurs) vor intra în finalele YCC europene.

Lucrările finale vor fi evaluate de juriul european al YCC 2012, format din personalităţi de seamă din domeniul artelor şi industriilor creative. Câştigătorii concursului european YCC 2012 vor fi premiaţi în cadrul ceremoniei care va avea loc în a doua parte a anului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide