Pepsi a primit 21 de camione electrice Tesla Semi – VIDEO

Autor: Marius Vișan 18 aug. 2023 Știri auto

Gigantul alimentar Pepsi deține acum o flotă de 21 de exemplare ale mult râvnitului camion electric american Tesla Semi.

Din toamna anului 2022, producătorul american de vehicule electrice produce Tesla Semi, un camion 100% electric prezentat pentru prima dată în 2017 și care se distinge prin designul său atipic, cele trei motoare electrice și autonomia de aproximativ 800 km.

Tesla Semi: o comandă de 100 de unități pentru Pepsi

Pepsi a plasat o comandă pentru o flotă de 100 de camioane electrice Semi, iar 21 au fost deja livrate la sediul companiei din Sacramento, California. Camioanele Tesla vor contribui la obiectivele de dezvoltare durabilă ale companiei, alături de o flotă de alte vehicule, inclusiv furgonete Ford e-Transit.

Compania a publicat recent un videoclip care prezintă camioanele electrice Tesla ce poartă culorile Pepsi, precum și informații despre utilizarea acestora în cadrul companiei.

Videoclipul arată cum angajații Pepsi conduc flota de semiremorci Tesla timp de aproximativ 12 ore pe zi în Sacramento. Modelele sunt folosite pentru livrările zilnice de băuturi pe distanțe mai mici de 160 de kilometri.

Livrări pe distanțe medii și lungi

Potrivit unui reprezentant Pepsi, utilizarea camioanelor electrice este mai avantajoasă pentru acest tip de livrări de alimente pe distanțe scurte. Cu toate acestea, trei vehicule din cadrul flotei sunt dedicate și livrărilor pe distanțe mai lungi, cuprinse între 400 și 700 de kilometri.

Camioanele pe baterii beneficiază de sistemul eficient de frânare regenerativă, care îmbunătățește semnificativ autonomia. Managerii de flote și șoferii de Tesla Semi de la Pepsi au declarat, de asemenea, că modelele sunt confortabile și că poziția centrală a șoferului facilitează conducerea.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide