Percheziţii la sediul BMW. Acuzaţiile sunt foarte grave

Autor: Gandul.info 23 oct. 2017 Știri auto
Percheziţii la sediul BMW. Acuzaţiile sunt foarte grave

Inspectori ai Uniunii Europene au efectuat percheziţii la sediul companiei auto BMW, în oraşul german Munchen, în cadrul investigaţiei privind presupuse acorduri privind practici neconcurenţiale de tip cartel între producători germani de vehicule, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Angajaţi ai UE au efectuat o inspecţie” la sediul BMW din Munchen săptămâna aceasta, a transmis compania auto, dând asigurări că „oferă asistenţă Comisiei Europene” în acest caz.

Comisia Europeană a confirmat efectuarea unor verificări inopinate la „sediul unei companii auto din Germania” pe 16 octombrie, în cadrul unei investigaţii privind presupuse acorduri privind practici neconcurenţiale de tip cartel între producători germani de autovehicule.

Oficiul UE pentru competiţie a anunţat în iulie lansarea unei anchete după ce revista Der Spiegel a relatat că grupurile auto Daimler, BMW, Volkswagen, Audi şi Porsche au avut zeci de ani aranjamente pentru stabilirea tarifelor şi utilizarea de tehnologii.

„Grupul BMW vrea să facă o distincţie clară între posibile încălcări ale reglementărilor concurenţiale şi activităţi de manipulare a emisiilor poluante. Compania BMW nu a fost acuzată de manipularea emisiilor poluante”, a precizat 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide