Performanță istorică: un român din Satu Mare a câştigat raliul Dakar

Autor: Elena Luchian 19 ian. 2020 Știri auto

Performanță istorică pentru România în Raliul Dakar. Emanuel Gyenes a câștigat proba dedicată piloților fără asistență. Românul a terminat pe locul 29 în clasamentul general, într-o competiție cu peste 90 de rideri.

GALERIE FOTO

“Al 10-lea Dakar al meu a fost asa cum mi-am dorit, am terminat cel mai dur raliu din lume (8000km) fără echipă de asistență pe locul 1 la clasa Malle Moto. Vreau sa multumesc familiei, prietenilor, sponsorilor si tuturor celor implicati pentru sprijinul si increderea in mine ca sa pot obtine acest rezultat extraordinar, a scris Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team), pe contul său de Facebook, la capătul aventurii din deșert.

Pentru prima oară în Arabia Saudită, cursa s-a desfășurat pe parcursul a 12 zile, iar piloții au avut de parcurs aproape 8.000 de kilometri. Emanuel Gyenes a fost nevoit să se descurce anul acesta fără asistența unei echipe de mecanici, așa că și-a pregătit singur motocicleta de concurs, un KTM 450 Rally Replica.

De anul acesta, Gyenes și-a mai trecut în cont o performanță. A devenit “legendă” a Raliului Dakar, o distincție acordată doar celor care au cel puțin zece participări. Debutant în Dakar în 2007, sătmăreanul a ocupat locul 14 la general în 2016, iar în 2011 și în 2015 a câștigat clasa Marathon.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook Emanuel Gyenes



Comentarii
Inchide