Pericol de explozie pe Autostrada A1. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri

Autor: David Andrei 28 mai 2021 Știri auto

Pericol de explozie pe Autostrada A1 București-Pitești. În urma unui accident, o cantitate mare de lichide inflamabile s-au scurs pe carosabil. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

GALERIE FOTO

Accidentul a avut loc la kilometrul 71 pe Autostrada A1, pe raza comunei Petrești, în seara zilei de joi, 27 mai. O autoutilitară a lovit parapetul după ce una dintre anvelope i-a explodat. Vehiculul s-a răsturnat, iar pe carosabil s-au scurs lichide combustibile. S-au deplasat la fața locului echipajele de intervenție de la Detașamentul Găești. Aceștia au decis oprirea traficului pe ambele sensuri de mers pentru a reduce riscul unui incendiu sau chiar al unei explozii.

Două persoane aflate la bordul vehiculului care transporta ulei uzat au fost rănite în urma acestui incident. Acestea nu au fost încarcerate. Una dintre cele două este în stare gravă, cu multiple traumatisme la nivelul coloanei cervicale, dar este conștientă. Pentru aceasta a fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD.

Pericol de explozie – Trafic întrerupt pe Autostrada A1 și coloane uriașe de mașini

Traficul a fost întrerupt pe ambele sensuri de mers până când echipajele de pompieri au luat măsurile necesare pentru a evita o explozie. Acestea au împrăștiat pe carosabil material pentru a evita izbucnirea unui incendiu în urma scurgerii lichidelor combustibile.

Coloanele de mașini pe ambele sensuri de mers se întindeau pe o distanță de aproximativ 3 kilometri.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a anunțat că circulația pe Autostrada A1 a fost întreruptă începând cu ora 17:40. Restricțiile impuse au fost prelungite pe sensul București-Pitești.

Autoritățile au decis devierea traficului. Șoferii au putut alege astfel ruta kilometrul 70 – DN61 Gherghești – DJ702 Ionești – A1 (kilometrul 73).

Un alt accident grav avusese loc cu o zi înainte pe Autostrada A1 București-Pitești. Un autobuz a lovit două mașini oprite pe banda de urgență. O persoană a fost rănită. Din primele cercetări se pare că șoferul autobuzului și-ar fi pierdut cunoștința la volan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide