Permis de conducere fals, ascuns în husa telefonului mobil

Autor: ProMotor 03 iun. 2021 Știri auto
Permis de conducere fals, ascuns în husa telefonului mobil

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr, asupra căruia au fost descoperite două permise de conducere false.

În data de 02 iunie 2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, care se întorcea din Belgia, la volanul unui autoturism înmatriculat în R. Moldova.

La control, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, eliberat pe numele său, iar în husa telefonului a fost observat un alt permis, tot pe numele tânărului, cu însemnele autorităţilor române.

Permise auto false în schimbul unei sume de 300 de euro

În urma verificării celor două documente, poliţiştii de frontieră au constatat că ambele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

Tânărul a declarat că i-a fost anulat permisul de conducere pentru consum de alcool, însă a reuşit să obţină permisele false contra sumei de 300 de euro, de la un cetățean, ale cărui date nu le cunoaște.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Doritorii de permis auto contrafăcute au la îndemână mai multe oportunități, extrem de riscante însă în fața legii

Falsificatorii din Moldova cer pentru un permis falsificat aproximativ 200 de euro. La frontiera de est a României sunt descoperite săptămânal zeci de acte falsificate, de la cărți de identitate românești sau moldovenești, până la permise auto cu însemnele tuturor statelor de pe glob. Oamenii legii le recomandă doritorilor să nu încerce să își cumpere un document fals pentru că pedepsele sunt foarte aspre.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Politia Romana



Comentarii
Inchide