Verificări la nivel naţional privind eliberarea fişelor medicale pentru permis auto

Autor: ProMotor 09 dec. 2019 Știri auto
Verificări la nivel naţional privind eliberarea fişelor medicale pentru permis auto

Poliţiştii desfăşoară nivel naţional verificări pentru a vedea cum sunt eliberate fişele medicale pentru obţinerea ori preschimbarea permisului auto, a permisului de port-armă şi a altor atestate, după ce persoane încadrate cu grad de handicap vizual grav ori handicap psihic au obţinut documentele, scrie Mediafax.

Verificări se fac şi pentru a vedea cum sunt eliberate atestatele profesionale, pentru obţinerea ajutorului social ori pentru realizarea dosarelor de pensionare pe caz de boală.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliţia Română, există indicii că fişele medicale ar fi fost eliberate fără ca persoanele în cauză să şi facă testele şi analizele medicale necesare.

Sursa citată precizează că sunt situaţii în care persoane încadrate cu grad de handicap vizual grav ori handicap psihic au obţinut/preschimbat permisul de conducere, ceea ce poate avea un impact grav în ceea ce priveşte siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Astfel, au fost deschise 55 de dosare penale, în care sunt vizate infracţiunile de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi constituirea unui grup infracţional organizat, cercetările fiind în curs.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide