Pesimism în Germania: piața auto va scădea în 2023 în toată Europa

Autor: Adrian Somai 19 dec. 2022 Știri auto

Specialiștii germani își exprimă îngrijorarea cu privire la viitorul pieței auto, trăgând un semnal de alarmă cu privire la ceea ce s-ar putea întâmplă în anul ce urmează. Pe fondul inflației și crizei de energie, aceștia se așteaptă ca cererea de automobile noi să scadă puternic în 2023 în Germania și nu numai, afectată urmând să fie întreaga piață auto europeană.

Germania este de departe cea mai mare piață auto de pe continentul european, însă specialiștii de acolo se dovedesc a fi îngrijorați cu privire la anul 2023. Aceștia susțin că problemele economice actuale i-au determinat pe mulți oameni să nu mai ia în considerare o cheltuială atât de mare precum este cea legată de achiziționarea unui automobil nou. Evident, această îngrijorare nu este valabilă numai pentru piața auto din Germania, problemele economice actuale fiind chiar mai accentuate în alte zone ale Bătrânului Continent.

Mașinile electrice, cele mai vulnerabile

Potrivit unei cercetări realizate de MiiOS Research și GSR, cele mai afectate vor fi modelele electrice în 2023. Rezultatele ne arata că 56% dintre respondenti au susținut că nu își doresc să își cumpere un automobil, nici nou și nici la mâna a doua. În același timp, 25% dintre cei ce au participat la interviu au spus că nu au luat o decizie încă în această privință, potrivit Profit.

Dacă asta nu era de ajuns, 53% dintre respondenti au afirmat că în 2023 își doresc să utilizeze mai puțin automobilele din dotare. Motivul principal nu este decât unul singur, și anume creșterea exagerată a prețului combustibilului.

Prețurile energiei au explodat în ultima perioadă, ceea ce face ca segmentul mașinilor electrice să fie considerat cel mai vulnerabil la această oră. Mulți oameni se tem că lucrurile se pot schimba de la un la altul în această privință, ceea ce înseamnă că ei nu pot să știe pe termen lung cât vor ajunge să plătească pentru a își încărca mașinile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide