Peste 1.000 de mașini sunt blocate sub zăpadă pe o autostradă din Japonia

Autor: George Cristea 18 dec. 2020 Știri auto

Peste 1.000 de mașini sunt blocate sub zăpadă pe o autostradă din Japonia. Ninsorile puternice care au căzut în zona de nord a Japoniei în ultimele zile a paralizat traficul și a lăsat peste 10.000 de locuințe fără curent electric.

Intră în Galeria FOTO

Numeroase blocaje s-au format pe autostrada Kanetsu, care leagă capitala Tokyo de orașul Niigata, după ce mai multe camioane au derapat și au rămas blocate în zăpadă. Cel mai lung blocaj se întinde pe o distanță de peste 6,5 kilometri. Autoritățile au intervenit cu utilaje și oameni pentru a elibera mașinile, însă aproximativ 1.000 de automobile încă erau blocate în zăpadă vineri la prânz.

Un alt blocaj s-a petrecut miercuri pe autostrada apropiată Joshinetsu, însă cele 300 de mașini rămase în zăpadă au fost eliberate joi dimineață. Autoritățile au împărțit oamenilor din mașini alimente, carburanți și pături.

Japonia este afectată de zăpezile masive căzute în zona de nord, de-al lungul coastei Mării Japoniei. Ninsorile vor continua și în perioada următoare, iar autoritățile au avertizat șoferii că gheața și poleiul pot genera noi blocaje. Guvernul japonez s-a întrunit într-o ședință de urgență pentru a stabili măsurile necesare. În acest timp echipele de salvatori au fost mobilizate pentru a asigura mâncare, apă, combustibil și pături celor blocați.

Mașini blocate sub zăpadă în Japonia: Ce măsuri iau autoritățile

„Facem tot ce putem pentru a salva șoferii și pasagerii și vom continua operațiunile șți pe timp de noapte”, a declarat un oficial al echipei de control al dezatrelor din prefectura Niigama pentru AFP.

Zăpezile căzute au atins niveluri record. În prefectura Gunma, zăpada a căzută a depășit în unele zone 217 cm într-o perioadă de 72 de ore. În prefectura Niigata, în această dimineață se înregistra o grosime a stratului de zăpadă de 180 cm.

Există, desigur, și situații mai complicate decât să rămâi blocat pe o autostradă patrulată de unele dintre cele mai competente echipe de salvare din lume. Doi tineri, spre exemplu, au rămas blocați pe un drum fo0restier, într-o zonă fără semnal GSM. Numai norocul a făcut ca aceștia să fie găsiți și salvați.

Și în România au căzut zăpezi abundente în luna decembrie, dar între timp vremea s-a încălzit semnificativ, iar zăpada a dispărut din majoritatea zonelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide