Peste 100 de voluntari ai Fundației Țiriac și Țiriac Auto au plantat 5.000 de copaci

Autor: Ionuț Vîlciu 17 mart. 2023 Știri auto

Fundația Țiriac își continuă eforturile sociale într-o nouă acțiune locală legată de mediu, realizând împădurirea unei parcele din fondul forestier aparținând orașului Topoloveni, din județul Argeș.

Pentru derularea acțiunii au fost cumulate eforturile a peste 100 de voluntari, angajați ai Țiriac Auto și ai Fundației Țiriac, care s-au alăturat asociației EcoAssist, în inițiativa Plantăm fapte bune în România.

Zona aleasă reprezintă o parcelă de 10.000 de metri pătrați, o enclavă ce trebuie împădurită, fiind situată în codrii limitrofi orașului Topoloveni.

Voluntarii Fundației Țiriac au plantat peste 5.000 de copaci

Acoperirea zonei echivalează cu plantarea a 5.000 de puieți de gorun, specie din familia stejarului, frecvent întâlnită în România, care formează un etaj de vegetație specific altitudinii de 400-500 de metri și care a fost selectată conform amenajamentului silvic aprobat. Aportul masiv al angajaților Țiriac Auto din sediile București și Pitești în calitate de voluntari ai programului a asigurat succesul lansării acțiunii, considerând dimensiunea extinsă a ariei cu necesar de împădurire.

Valorile comune ale celor două organizații non-profit și ale Țiriac Auto s-au acordat astfel pentru un mediu mai stabil, mai curat și mai sănătos.

Acțiunea este o continuare organică a eforturilor Fundației Țiriac pe direcția dedicată mediului, după ce în anul 2022 aceasta a susținut eforturile de plantare pentru înverzirea orașului Giurgiu ale sportivilor hocheiști juniori pe care fundația îi ghidează în aria dedicată dezvoltării sportului în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide