Peste 21.000 de polițiști și pompieri vor fi la datorie în perioada sărbătorilor

Autor: ProMotor 25 dec. 2019 Știri auto
Peste 21.000 de polițiști și pompieri vor fi la datorie în perioada sărbătorilor

Peste 21.000 de angajaţi ai MAI vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă, iar pe cele mai circulate artere, aproximativ 1.400 de poliţişti rutieri au fost mobilizaţi în stradă cu 300 de aparate radar. Pentru urgenţele medicale sunt pregătiţi 5.300 de pompieri şi paramedici SMURD.

„În fiecare zi, vor fi la datorie peste 21.000 de angajaţi MAI. Atenţie deosebită va fi acordată prevenirii accidentelor grave şi fluidizării circulaţiei către cele mai frecventate staţiuni. Pe cele mai circulate artere vor fi prezenţi zilnic până la 1.400 de poliţişti rutieri. În scop preventiv, poliţiştii rutieri vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar, obiectivul principal fiind protejarea vieţii tuturor participanţilor la trafic: conducători auto, pasageri şi pietoni”, a anunţat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Totdată, pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă, vor fi la serviciu în fiecare zi aproximativ 5.300 de pompieri şi paramedici SMURD. Reprezentantul MAI recomandă cetăţenilor să se informeze cu privire la situaţia drumurilor, având în vedere avertizările meteo de viscol şi ninsori de la munte.

„Menţionăm că Inspectoratul General de Aviaţie are disponibile aeronave pentru asigurarea urgenţelor medicale şi pentru a oferi suport aerian celorlalte structuri operative în ceea ce priveşte monitorizarea traficului rutier sau desfăşurarea altor tipuri de misiuni. Pentru gestionarea situaţiilor din planul ordinii publice, vor fi pregătiţi să intervină şi 9.600 de poliţişti şi jandarmi, numărul patrulelor fiind suplimentat mai ales în zonele aglomerate, precum târguri şi centre comerciale, sau unde au loc manifestări publice de amploare”, mai subliniază Monica Dajbog.

Potrivit estimărilor organizatorilor, în următoarele zile, peste 220.000 de persoane urmează să participe la aproximativ 200 de evenimente religioase, cultural-artistice şi sportive.

Angajaţii MAI au în vedere şi fluidizarea traficului la graniţă, deoarece mulţi români care muncesc în străinătate se întorc în România pentru sărbătorile de iarnă.

Conducerea MAI a dispus ca la nivelul structurilor care eliberează documente precum paşapoarte, permise de conducere sau caziere să fie asigurat program cu publicul şi în timpul minivacanţelor de Crăciun şi Anul Nou.

Programul de lucru şi alte informaţii de interes pot fi accesate pe site-urile structurilor MAI, respectiv www.pasapoarte.mai.gov.ro, www.drpciv.ro, www.politiaromana.ro (secţiunea cazier), precum şi pe site-urile autorităţilor locale în subordinea cărora funcţionează serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide