Peste 5000 de permise suspendate într-o săptămână. Poliția Română calcă accelerația

Autor: Cristian Agatie 13 sept. 2021 Știri auto

Peste 5000 de permise suspendate într-o săptămână a anunțat Poliția Română în urma unei acțiuni având ca scop prevenirea accidentelor rutiere. Cele mai multe au fost suspendate pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe oră.

Intră în Galeria FOTO

În cadrul acțiunii de control desfășurate la nivel național între 6 și 12 septembrie, polițiștii de la rutieră au aplicat celor care nu au respectat legislația aproape 50.000 de amenzi, dintre care peste 40.000 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier. Este un semn că șoferii din România continuă să trăiască periculos, într-un dispreț total pentru lege și siguranța rutieră.

Astfel, au fost aplicate 13.597 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 537 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 307 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 2.205 pentru abateri săvârșite de pietoni, 3.549 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 1.055 pentru abateri ale căruțașilor, 816 pentru depășiri neregulamentare și 585 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 5.138 de permise de conducere, dintre care 1.938 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 628 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 816 pentru depășire neregulamentară, 307 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 537 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilorse arată într-un comunicat al IGPR.

Peste 5000 de permise suspendate într-o săptămână. Număr record de infracțiuni

Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras 1.681 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 431 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și 253 de infracțiuni de altă natură.

Ca de obicei, polițiștii oferă și exemple concrete, iar aici iese în evidență un bărbat din județul Călărași, care a fost oprit marți de polițiști în timp ce conducea un autovehicul fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența substanțelor psihoactive (cannabis).

Nu știm dacă numai polițiștii din Călărași au întâlnit cazuri interesante, cert este că și al doilea exemplu vine tot de aici. Este vorba de un bărbat care a prezentat la control un permis de conducere fals, aparent eliberat de autoritățile din Bulgaria. Desigur, verificările efectuate au arătat că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere în baza de date a autorităților din Republica Bulgaria.

Acțiunea desfășurată de polițiști vine la numai o săptămână după o alta, care s-a soldat cu un număr similar de contravenții și permise suspendate. Este dovada clară că acțiunile polițiștilor nu reușesc să mai impresioneze pe nimeni. Potrivit DRPCIV, sunt în România peste opt milioane de șoferi. În ritmul actual, de 5.000 de permise suspendate pe săptămână, ar fi nevoie de cel puțin 1.000 de săptămâni pentru ca cei mai mulți să învețe o lecție. Asta înseamnă 19 ani, de unde și probabilitatea infimă de a fi pedepsit pentru încălcarea legislației rutiere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide