Peste 72 de dolari pe baril

Autor: Mediafax 14 aug. 2007 Știri auto
Peste 72 de dolari pe baril

Cotaţia ţiţeiului de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în luna septembrie, a crescut cu 72 de cenţi în timpul şedinţei de tranzacţionare, la 72,19 dolari pe baril, după ce a încheiat ziua de vineri în scădere cu 12 cenţi. Petrolul Brent, de referinţă la bursa londoneză, a fost cotat la 71,05 dolari pe baril, în urcare cu 66 de cenţi, continuând avansul înregistrat la sfârşitul celei mai recente şedinţe de tranzacţionare, de 18 cenţi.

Până la finele săprămânii trecute, petrolul a pierdut peste 9%, după ce a atins, la 1 august, nivelul record de 78,77 dolari pe baril.

Analiştii apreciază însă că indicatorii care surpind principalele evoluţii ale pieţelor vor reveni în centrul atenţiei, asfel că preţul petrolului va creşte.

Agenţia Internaţională a Energiei, care acordă consultanţă unui număr de 26 de state industrializate, a anunţat, săptămâna trecută, că cererea mondială de petrol va creşte într-un ritm mai rapid în 2008 comparativ cu acest an şi a intensificat presiunile asupra Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) în vederea majorării producţiei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide