Peste jumătate dintre şoferii din România pot lua amendă pentru aceasta neregulă

Peste jumătate dintre şoferii din România pot lua amendă pentru aceasta neregulă

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

Din când în când, cei de la Poliţia Rutieră au obiceiul să verifice conducătorii auto dacă au în maşină trusă medicală, extinctor şi triunghiuri reflectorizante.

Deşi pare o banalitate, lucrurile se pot complica la un moment dat, deoarece mulţi şoferi nu ştiu că extinctorul şi trusa medicală au termene de valabilitate sau uită să le verifice periodic şi să le înlocuiască.

Majoritatea şoferilor îşi cumpăra trusă, o pun în portbagaj şi speră să nu ajungă să o folosească niciodată. La fel se întâmplă şi cu proprietarii de maşini noi, care ajung să meargă ani de zile cu trusa de prim ajutor şi extinctorul expirate.

„Şi eu am fost oprit de Poliţie şi mi s-au cerut, pe lângă documente şi verifica­rea existenţei Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) să arăt şi trusa de prim-ajutor. Liniştit am scos-o şi le-am arătat-o agenţilor de circulaţie. Dar când au fost verificate mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, a declarat pentru Glsa.ro, un şofer amator de 54 de ani din Arad. 

Cel mai bine este să verificaţi o dată pe an termenele de valabilitate pentru trusă şi extinctor şi să le înlocuiţi la nevoie.

Costurile sunt mici, în jur de 30-40 de lei pentru un extinctor şi până în 50 de lei pentru trusa medicală.

 Comentarii
Inchide