Peugeot rămâne cea mai apreciată marcă auto din Franța

Autor: Adrian Somai 10 mai 2023 Știri auto

Peugeot rămâne cel mai iubit brand auto în Franța pentru al cincilea an consecutiv, potrivit unui studiu recent. Francezii au de unde să aleagă dacă vor neapărat să conducă o mașină produsă pe plan local, din Hexagon provenind o serie întreagă de mărci auto de renume precum Renault, Citroen, DS, Alpine sau, de ce nu, Bugatti.

Cu toate astea, în top 5 mărci auto preferate de șoferii francezi nu și-a găsit locul decât Peugeot, potrivit Carscoops.

Potrivit datelor publicate de cei de la YouGov, locul secund în topul celor mai iubiți producători auto în rândul șoferilor francezi este ocupat de Mercedes-Benz. Mai departe, ultima treaptă a podiumului este ocupată de Audi. Mai mult sau mai puțin surprinzător, Top 5 continuă cu alți doi constructori germani, Volkswagen, respectiv BMW.

Topul celor mai iubite mărci auto în rândul șoferilor francezi continuă cu Citroen pe locul 6, Toyota pe locul 7, respectiv Renault pe locul 8. Ultimele două locuri din Top 10 sunt ocupate de italienii de la Ferrari, respectiv de americanii de la Ford.

Dacia nu a intrat în Top 10 în Franța

În ciuda vânzărilor extrem de bune pe care le-a înregistrat Dacia în ultimii ani pe piața auto din Hexagon, Dacia nu a intrat nici măcar în Top 10 al celor mai iubite brand-uri auto în rândul șoferilor francezi. De asemenea, din top lipsesc și alte nume importante de pe scena auto globală, precum ar fi Hyundai, Mazda, Kia, Skoda sau Cupra.

Un alt studiu, realizat de această dată de Institutul Francez de Opinie Publică, confirmă oarecum analiza despre care am vorbit și noi în rândurile anterioare. Astfel, studiul relevă faptul că Peugeot este “cea mai admirată companie” din industria auto în rândul francezilor. Sigur, nici nu este de mirare, francezii fiind recunoscuți în toată lumea pentru mândria lor națională.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide