Peugeot vrea să producă doar mașini electrice în Europa din 2030

Autor: Daniel Samoilă 12 dec. 2021 Știri auto

Producătorul francez Peugeot, parte a grupului Stellantis, și-a anunțat intenția de a produce doar mașini electrice în Europa. Reprezentanții companiei susțin că obiectivul ar fi ca din 2030 să iasă pe piață doar vehicule electrice din fabrica din Franța.

Decizia vine după ce Stellantis a luat hotărârea să producă doar vehicule electrice în viitor. Peugeot este una dintre mărcile care va face tranziția către mobilitatea cu emisii zero pentru grupul auto internațional.

Linda Jackson, CEO-ul Peugeot, a făcut acest anunț într-un interviu pentru o publicație auto. Ea a precizat că pe piața din Europa fiecare model nou al mărcii va fi complet electric începând cu 2030. Pe piețele internaționale, însă, Peugeot va continua să lanseze și modele cu motoare cu ardere în următorul deceniu.

Peugeot va produce doar mașini electrice începând cu 2030

„Pe măsură ce trecem la noile platforme, STLA Small, Medium, Large, până în 2030 în Europa toate modelele noastre vor fi electrice. Dar trebuie să menționăm că mașinile cu ardere internă vor continua să fie comercializate pentru clienții noștri internaționali”, a declarat Linda Jackson, potrivit Motor1.com.

Pe lângă Peugeot, și alte mărci aflate sub „umbrela” Stellantis și-au anunțat intenția de a produce doar autovehicule electrice. DS, Alfa Romeo și Opel vor lansa doar vehicule electrice din 2026, 2027, respectiv 2028.

Următorul pas în strategia Peugeot este să includă o versiune electrică a hatchback-ului 308, care urmează să fie lansat în 2023. Totodată, și un crossover 3008 100% electric va apărea pe piață în viitorul apropiat.

În prezent, Peugeot are două modele electrice: 208 și 2008.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: NetCarShow.com



Comentarii
Inchide