Piaţa maşinilor second-hand a depăşit într-o singură lună întreg volumul pieţei de maşini noi de anul trecut

Autor: Bogdan Alecu 10 mart. 2017 Știri auto
Piaţa maşinilor second-hand a depăşit într-o singură lună întreg volumul pieţei de maşini noi de anul trecut

Piaţa maşinilor second-hand, acum complet nefiscalizată şi necontrolată, a depăşit într-o singură lună întreg volumul pieţei de maşini noi de anul trecut.

Pentru prima dată în istoria pieţei auto locale, într-o singură lună s-au înmatriculat aproape 135.000 de autoturisme la mâna a doua. În ceea ce priveşte vârsta medie a maşinilor vechi înmatriculate,  aceasta este de 12,6 ani, în condiţiile în care parcul auto local are o vechime medie de 13,7 ani.

Dincolo de tri­plarea importurilor de maşini vechi la 69.000 de unităţi, s-a înregistrat o triplare şi a reînmatriculărilor de maşini vechi înre­gistrate în Ro­mânia.

Confuzia, haosul şi modul în care a fost ges­tionată taxa de primă înma­triculare, taxa de mediu şi timbrul de mediu au determinat blo­carea tranzacţiilor cu maşini înma­triculate înainte de 2007, dar şi cu cele înregistrate în 2009.

În 2009 pentru a încuraja piaţa, guvernul Boc a eliminat taxa de mediu pentru maşinile noi cu motoare de sub 2,0 litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide