Piese auto verzi din dezmembrări auto

Autor: ProMotor 15 iul. 2021 Știri auto
Piese auto verzi din dezmembrări auto

Majoritatea șoferilor din România caută să își cumpere mașini noi. Sau mai noi decât cea pe care o dețin în prezent. Dar tu? Te-ai gândit vreodată care sunt beneficiile pentru tine și mediu, cu un efort mic si cu impact mare pentru mediu, dacă ai apela, în acest scop, la un parc de dezmembrări auto?

Majoritatea șoferilor din România caută să își cumpere mașini noi. Sau mai noi decât cea pe care o dețin în prezent. Dar tu? Te-ai gândit vreodată care sunt beneficiile pentru tine și mediu, cu un efort mic si cu impact mare pentru mediu, dacă ai apela, în acest scop, la un parc de dezmembrări auto?

Cele 3 modalități de reciclare, denumite popular cei 3 R sunt:

̶   refolosirea pieselor prin achiziționarea lor din parcuri de dezmembrări, astfel produsul este folosit pentru aceeași destinație;

̶   reducerea consumului de resurse naturale(care sunt necesare producerii pieselor noi) care se diminuează pe zi ce trece;

̶   reciclarea materialelor care intră în componența mașinilor vechi (metal, plastic, sticlă, hârtie, echipamente electronice, textile, uleiuri uzate, etc) și transformarea lor in alte produse.

Piesele auto verzi din dezmembrari auto, cunoscute drept “piese reciclate”, “piese refolosite” sau “piese utilizate” creează o întreagă revoluție în industria automobilelor, întrucât cererea pentru o sursă de piese auto mai accesibilă și mai durabilă continuă să crească.

Piesele auto verzi sunt recunoscute pe scară largă ca fiind o sursă ecologică de piese uzate, refolosite, provenite de la producătorii de echipamente originale (OEM). Fiecare achiziție de piese reciclate contribuie la industria de reciclare extrem de valoroasă în România, oferind beneficii enorme societății în ansamblu.

Ce sunt piesele auto verzi?

Părțile întregi și reutilizabile ale vehiculelor scoase din uz sunt refolosite în timpul procesului de dezmembrare. Acestea sunt “piesele auto verzi”, “piese reciclate” sau “piese utilizate”.

Întrucât piesele verzi au fost montate în fabrică sau în linia de producție în timpul creării mașinii, acestea sunt clasificate ca “echipamente originale” (OE).

Datorită faptului că sunt concepute și fabricate conform specificațiilor exacte ale unui autovehicul, piesele OE sunt adesea considerate cele mai bune din punct de vedere a calității.

 

Devino un eco – șofer, cât mai “verde” cu mașina ta!

Mașina are un impact dăunător și considerabil asupra mediului. Din fericire, putem acționa în consecință pentru a deveni eco – șoferi și.. cât mai “verde” posibil cu mașina noastră. Utilizarea pieselor auto second-hand pentru reparații este o practică ce are la bază atât avantaje economice, cât și ecologice. Reciclând deșeurile auto, economisim energie, reducem poluarea, micşorăm cantitatea de gunoi și conservăm resursele naturale.

Din fericire, în prezent, este ușor să găsim piese refolosite, originale, pe care să le adaptăm la mașină noastră. Există parcuri de dezmembrări auto, inclusiv online, care oferă un număr impresionant de piese reciclate sau recondiționate. Dezmembraru este unul dintre ele. Fie că este vorba de o cutie de viteze la mâna a doua, un motor la mâna a doua sau multe alte piese de schimb auto reciclate (aripă, bară protecție, capotă, tapițerie, airbag..), parcul de dezmembrări auto comercializează peste 150000 de produse prezente în stoc, gata spre a fi livrate rapid și transportate în cele mai sigure condiții.

Piesele auto reciclate, provenite din centrul de dezmembrări, sunt piese preluate de la o mașină pentru a repara alta – supuse unor verificări riguroase de calitate și garantate – cu scopul de a reduce cantitatea de plastic, metal și sticlă necesare pentru reparații. Totodată, utilizarea pieselor verzi poate grăbi procesul de reparație a mașinii și repunerea ei în circulație.

O nouă abordare eco-responsabilă, prin parcul auto Dezmembraru

Dezmembraru dezmembrari auto oferă piese auto de schimb de cea mai bună calitate, la prețuri rezonabile pentru fiecare client. Scopul sau este de a oferi în mod constant servicii de top, iar grație generosului inventar online de piese refolosite se pot economisi timp și bani în căutarea lor, contribuindu-se, în același timp, la salvarea mediului natural.

Piesele auto verzi potrivite pentru vehicul pot fi accesate prin simpla completare a codului piesei originale  – OEM code (Original Equipment Manufacturer), fie prin completarea mărcii mașinii, modelului și piesei dorite. Procesul este unul simplu și poți economisi până la 50% din costuri, asigurând, în același timp, eficiența acestuia, și acționând favorabil pentru mediu. De altfel, dincolo de aspectul economic, refolosirea pieselor auto verzi îți permite să te implici într-o nouă abordare eco – responsabilă, prin evitarea deșeurilor și fabricării de piese noi.

Piesele auto din parcul de dezmembrări sunt piese “verzi” demontate cu grijă de mecanici auto calificați, de pe mașini avariate sau radiate, sunt sortate, testate și depozitate în cele mai optime condiții, ferite de intemperii. Controlul amănunțit al calității a dus la crearea unei game foarte largi de piese de schimb pentru mașini, trecute prin mai multe etape elaborate de testări și verificări. Piesele verzi sunt atent selectate și monitorizate constant pentru standardele pe care le îndeplinesc, beneficiind, totodată, de discount-uri suplimentare.

 

Viitorul pieselor ecologice?

Viitorul este cu siguranță verde. Putem observa un potențial ridicat pentru o creștere a solicitării de piese ecologice, iar prin standardele ridicate ale industriei aplicate, consumatorii din service-uri, până la proprietarii de autovehicule obișnuiți, vor cumpăra cu o încredere din ce în mai mare.

Nu mai rămâne nicio urmă de îndoială că publicul cumpărător ar putea trece de la piesele scumpe, direct de la producător, la piese accesibile, reciclate, care ajută buzunarul, dar și mediul.

Prin intermediul reciclării (dezmembrarea vehiculelor pentru piesele de schimb) pieselor auto, putem reduce consumul de materie primă nouă și de energie, iar nivelul de contaminare al mediului natural este redus de asemenea. O acțiune pentru care Planeta noastră îți va mulțumi!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide