Pikes Peak nu este pentru Tesla. Două accidente spectaculoase în timpul antrenamentelor

Autor: George Cristea 27 aug. 2020 Știri auto

Două accidente spectaculoase produse în timpul antrenamentelor dinaintea celebrei curse de coastă de la Pikes Peak sugerează că această competiție nu este pentru mașinile Tesla. Cu numai o mașină rămasă (deocamdată) în cursă, Tesla își vede șansele considerabil diminuate.

Intră în Galeria FOTO

Pikes Peak este una dintre cele mai celebre curse de coastă din lume. În ultimii ani, aceasta este dominată de monștri mecanici dezvoltați de echipele de uzină pentru a-și promova produsele. Chiar și Dacia a promovat Duster prin înscrierea unui prototip la Pikes Peak. Din păcate, Dacia Duster No Limit, condusă de Jean Philippe Dayraut nu a terminat cursa, francezul fiind nevoit să abandoneze.

O cursă spectaculoasă cum este cea de la Pikes Peak are, desigur, cele mai specatculoase accidente. Dacă nu l-ați văzut încă pe cel mai spectaculos, e suficient să urmăriți ieșirea în decor a lui Jeremy Foley, la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo VIII. Ți se ridică părul pe brațe dar, din fericire, pilotul a scăpat fără răni grave. Incredibil, nu?

Anul acesta, Pikes Peak este locul unde mai multe mașini Tesla doresc să dovedească spiritul lor competițional. Din păcate, două dintre ele au ieșit deja din cursă, în urma unor accidente spectaculoase. În cazul celui de-al doilea avem numeroase detalii postate de cei de la Unplugged Performance, care au pregătit Tesla Model 3 și au înscris-o în concurs înainte de a ieși atât de spectaculos pe ușa din dos.

Cum s-a produs accidentul Tesla de la Pikes Peak

Aparent, pilotul conducea extrem de rapid în momentul în care mașina a lovit un dâmb și a fost propulsată în aer. Legile fizicii sunt dure, iar rezultatul poate fi admirat în galeria foto, bine documentat de fotografii de la fața locului.

Se pare că lucrurile mergeau foarte bine pentru Tesla până la acest accident, timpii obținuți în sesiunile anterioare fiind unuii foarte buni. Pilotul, Randy Pobst, era atât de încântat de mașină încât a spus că este cea mai bună dintre cele șase cu care a concurat de-a lungul carierei la Pikes Peak. Videoclipul de mai jos, filmat în prima parte a antrenamentelor, pare să susțină această impresie.

O altă mașină Tesla Model 3 a ieșit în decor încă din primele momente ale antrenamentelor, condusă de un debutant la Pikes Peak. O a treia mașină este condusă de veteranul Blake Fuller, cel care a stabilit un record în 2016 la volanul unei Tesla Model S pentru cel mai bun rezultat obținut de o mașină de serie nemodificată.

Ediția din 2020 a cursei de la Pikes Peak are loc duminică, 30 august. Sperăm ca măcar a treia Tesla să facă o figură frumoasă, mai ales că Model 3 pare să aibă calități foarte bune pentru o cursă de coastă, atunci când piloții nu sunt prea entuziasmați sau neexperimentați.

sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide