Ping-pong cu titlul de lider al pieţei de asigurări: Ce companie revine pe primul loc

Autor: Anelis Baciu 14 dec. 2018 Știri auto

În perioada ianuarie-septembrie 2018 City a vândut poliţe RCA în valoare de peste un miliard de lei, în timp ce vânzările Allianz-Ţiriac, asigurătorul controlat de puternicul grup german Allianz împreună cu omul de afaceri Ion Ţiriac, a vândut poliţe în valoare de 991 milioane de lei, potrivit calculor ZF făcute pe baza datelor ASF.

Deşi a pierdut primul loc în piaţă, Allianz a înregistrat un ritm superior de creştere al afa­cerilor în comparaţie cu City Insurance, 7% faţă de aproape 5% în cazul City. Spre deosebire de City, Allianz-Ţiriac are un portofoliul echilibrat şi este prezent şi în piaţa asigurărilor de viaţă.

Allianz-Ţiriac avea la finalul lunii sep­tembrie a acestui an o cotă de piaţă de 13,3%, faţă de 13,7% la cât se si­tua acest indicator în cazul City Insurance.

Ascensiunea City la vârful clasamentului lo­cal a început odată cu ieşirea din piaţă a Astra Asigurări şi Carpatica Asig, jucători consacraţi pe segmentul RCA. City a „muşcat puter­nic“ din subscrierile RCA mizând şi pe dezin­te­resul companiilor străine de a vinde RCA în Ro­mânia. În aceste condiţii, City Insurance a ajuns să controleze o treime din vânzările totale de poliţe RCA, mult mai mult de­cât cota de piaţă pe care o deţineau Astra sau Carpatica, jucători bla­maţi în trecut pentru că vând prea mult RCA la preţuri care nu acoperă costurile.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide