Planul Peugeot pentru fabricile Opel din Europa de Est

Autor: Visan Marian 27 nov. 2017 Știri auto
Planul Peugeot pentru fabricile Opel din Europa de Est

Producătorul auto francez PSA va folosi actualele fabrici ale companiei germane Opel din Europa de Est pentru asamblarea a 200.000 de motoare cu combustie internă în loc să construiască noi capacităţi de producţie la uzina pe care o are în Slovacia, aşa cum intenţiona iniţial, scrie publicaţia franceză Les Echos.

Un purtător de cuvânt al PSA a refuzat să comenteze dacă motoarele vor fi asamblate la o fabrică Opel, dar a precizat că în cele din urmă toate mărcile din grupul Peugeot vor fi construite pe platforme comune.

El a adăugat că proiectul slovac de motoare modulare pe  benzină a fost abandonat pentru a furniza capacitate suplimentară necesară producerii viitoarelor platforme modulare comune, care vor permite asamblarea de autovehicule electrice, pe benzină şi pe motorină. PSA a acceptat să preia Opel de la General Motors în martie printr-o tranzacţie evaluată la 2,2 miliarde de euro.

Grupul francez a asigurat că preluarea Opel nu se va traduce prin reduceri de personal la producătorul auto german. În Europa de Est, Opel are fabrici în Ungaria şi Polonia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide