Planuri VW Grup

Autor: Oraan Mărculescu 05 mai 2007 Știri auto
Planuri VW Grup

După ce trio-ul grupului VW s-a impus în domeniul SUV-urilor de categorie grea, a venit rândul SUV-urilor compacte să fie luate cu asalt. VW a prezentat deja oficial iminentul Tiguan, iar Audi ne-a făcut o idee clară despre viitorul Q5 prin intermediul conceptului Cross Coupe Quattro.

În urma recentei oferte a lui Porsche de a prelua VW, se pare că planurile mărcii sportive din Stuttgart vor include şi un mini-Cayenne, bazat, după cum era de aşteptat, pe mecanica lui Tiguan. Din moment ce jumătate din producţia Porsche este reprezentată de Cayenne, mişcarea pare bine-venită din punct de vedere business, nou-venitul urmând a acoperi nişa SUV-urilor compacte sportive, care în acest moment are un singur reprezentant, BMW X3.

Şi, pentru că politica platformelor comune şi-a dovedit eficienţa, nici Seat nu va sta departe de tentantul domeniu SUV. Deşi planurile mărcii mamă VW pentru spanioli nu sunt îmbucurătoare (pentru următorii trei ani este prevăzută o reducere a numărului de angajaţi cu 10%), Seat va realiza în viitorul apropiat primul său SUV, bazat tot pe mecanica lui VW Tiguan. Acesta urmează a se situa tot în categoria SUV-urilor compacte sportive, dar în partea inferioară a ecartului de preţ.

Cu alte cuvinte, la sfârşitul primului deceniu din acest mileniu vom asista la o concurenţă acerbă în domeniul SUV-urilor compacte, dominată deocamdată de mărcile asiatice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide