Planurile de electrificare ale Volvo Cars pentru intervalul 2019-2025

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

EIT – Forum Auto, importatorul Volvo în România, reafirmă obiectivele de sustenabilitate, respectiv electrificarea tuturor autovehiculelor produse în intervalul 2019-2025.

Obiectivul este de a dota, începând cu acest an, toate maşinile produse cu motor electric, în varianta plug-in hybrid. Până în 2025, 50% din maşinile vândute să fie integral electrice, iar numărul acestora să atingă un milion de unităţi la nivel mondial. 

În următoarele luni, EIT – Forum Auto va lansa o serie de autovehicule hibrid, începând cu versiunile pe benzină şi diesel ale modelelor SUV XC90 şi XC60. În plus, până în 2021, compania va avea în producţie cinci noi automobile electrice. 

Tot cu scopul de a nu epuiza resursele disponibile şi a proteja mediul, Volvo îşi mai propune ca cel puţin 25% din componentele din plastic ale fiecărei maşini să provină, în viitor, din materiale reciclate. Acest lucru va fi posibil printr-o colaborare strânsă cu furnizorii Volvo, precum şi cu companiile din domeniul reciclării. De altfel, eforturile Volvo se bucură deja de recunoaştere internaţională.

Producătorul suedez a primit, la începutul acestei luni, un premiu la ediţia anuală a Plastics Recycling Awards Europe pentru o versiune specială a SUV-ului plug-in hybrid XC60 T8 Twin Engine, la care s-au folosit cantităţi ridicate de plastic reciclat.


 Comentarii
Inchide