A plonjat cu mașina în râul Bistrița. Șoferița a ieșit singură din autoturismul răsturnat

Autor: David Andrei 10 dec. 2020 Știri auto

O mașină a plonjat în râul Bistrița, într-o localitate din județul Bistrița-Năsăud. Femeia aflată la volan a reușit să iasă singură din mașina răsturnată și scufundată partial. Echipajul SMURD a găsit-o conștientă, dar în stare hipotermică.

GALERIE FOTO

Accidentul a avut loc pe raza localității Codrișor din județul Bistrița-Năsăud. O șoferiță a pierdut controlul direcției și a plonjat cu mașina în râul Bistrița. Femeia a reușit să iasă singură din autoturismul răsturnat pe o parte și scufundat parțial.

Femeia, în vârstă de aproximativ 25 de ani, a suferit leziuni minore. Echipajele de intervenție sosite la fața locului au găsit-o pe malul râului, conștientă, dar hipotermie. Echipajul SMURD a stabilizat-o și a transportat-o la UPU SMURD Bistrița pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Tânăra șoferiță se afla singură în mașină în momentul accidentului. Din primele cercetări, aceasta nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, pe fondul unui carosabil umed și al vizibilității reduse.

Detașamentul de pompieri Bistrița a intervenit pentru recuperarea autoturismului din albia râului. Acesta a fost serios avariat și, cel mai probabil, va fi declarat daună totală.

Poliția trage un semnal de alarmă: „Adaptați viteza!”

Poliția îi avertizează pe șoferii care sunt tentați să calce pedala de accelerație chiar și atunci când se circulă în condiții de iarnă. Pentru a evita accidentele, conducătorii auto trebuie să adapteze viteza la condițiile de drum și să păstreze o distanța de siguranță față de autovehiculele care circulă în fața lor.

Este foarte important ca aceștia să își echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă sau all season, care oferă o aderență superioară și care reduc distanța de frânare atunci când carosabilul este acoperit de gheață sau zăpadă și când temperatura este redusă.

Șoferii sunt sfătuiți să apeleze la frâna de motor atunci când se deplasează pe drumuri acoperite de zăpadă pentru a reduce riscul de a derapa.

Citește și:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide