Podcast cu Prioritate episodul 5. Invitat Călin Popescu-Tăriceanu

Autor: ProMotor 06 apr. 2023 Știri auto
Podcast cu Prioritate episodul 5. Invitat Călin Popescu-Tăriceanu

Episodul cu numărul 5 al Podcast cu Prioritate îl are ca invitat pe Călin Popescu-Tăriceanu. Emisiunea va fi difuzată sâmbătă, 8 aprilie, ora 19:00, pe canalul de YouTube ProMotor România și pe site-ul www.promotor.ro.

Fostul premier al României a fost în permanență înconjurat de motoare, iar totul a început la vârsta de 17 ani și jumătate când și-a cumpărat, în secret, un scuter la mâna a doua marca Manet. Tatăl său nu ar fi fost de acord, așa că a preferat să-l cumpere fără știrea lui. Apoi, pentru o bună perioadă, a deținut doar motociclete: „Prima pasiune a fost motocicleta, să știți, nu mașina”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu în cadrul podcastului ProMotor.

Călin Popescu-Tăriceanu a devenit apoi un împătimit al mașinilor, acesta având mai multe autoturisme, unele de colecție. Printre ele se regăsește și un Porsche fabricat în 1996 dar și o motocicletă Triumph.

Ep. 5 al Podcast cu Prioritate – O discuție despre mașini cu fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu

Fostul premier a participat chiar și la campionatul național de viteză în coastă, la categoria mașini istorice, cu o Lancia Fulvia. Este o mașină cumpărată din Italia, pe care a adus-o la București și cu ajutorul lui Eugen Ionescu Cristea, unul dintre cei mai titrați sportivi din automobilismul românesc, a preparat-o pentru curse. După câțiva ani de folosință ea a fost vândută altui pasionat de curse.

Prin garajul său au mai poposit și modele precum Triumph Spitfire MK3, MGB Cabrio, un Fiat 850 restaurat, moștenit de la tatăl său, un Mini Cooper, un Citroen DS, un Citroen 2CV Charleston și un Porsche 911 Targa din 1996, aceasta din urmă fiind și preferata sa.

„Eu mi-am cumpărat câteva mașini pe care mi-aș fi dorit să le am când aveam 20 de ani”, a mai povestit fostul premier în podcastul ProMotor.

Dincolo de pasiunea sa pentru mașini și vehicule motorizate Călin Popescu-Tăriceanu în calitățile oficiale pe care le-a avut a încercat cât a putut să contribuie la dezvoltarea acestei ramuri care este industria auto. Este vorba de susținerea nu numai a producției de automobile ci și toată rețeaua de furnizori de piese și componente.

Sâmbătă, 8 aprilie, ora 19:00, puteți afla mai multe povești despre mașini și nu numai de la una dintre cele mai interesante personalități din România.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide