Podul de 55 de milioane de euro din București, construit degeaba. Nicușor Dan vrea alt proiect

Autor: David Andrei 22 mai 2021 Știri auto

Podul Ciurel este cel mai blamat proiect de infrastructură din Capitală. Peste 55 de milioane de euro au fost investite în el, înainte de a fi catalogat drept cea mai inutilă construcție. Primarul Nicușor Dan anunță că nu vrea ca această construcție să se extindă către autostradă. Edilul are cu totul alte planuri.

GALERIE FOTO

Podul Ciurel a pornit ca un proiect care trebuia să fluidizeze traficul către autostrada A1 București-Pitești și să degajeze Bulevardul Iuliu Maniu din cartierul Militari. Acesta trebuia să facă legătura dintre Splaiul Dâmboviței și ieșirea din Capitală și să continue cu o arteră paralelă cu Maniu.

După 10 ani de lucrări și 55 de milioane investite, proiectul s-a rezumat la un pod peste râul Dâmbovița. Acesta are o lungime de doar un kilometru și nu face decât să direcționeze traficul din Splaiul Dâmboviței către Șoseaua Virtuții, peste linia tramvaiului 41. “Este cel mai scump viraj la stânga”, spuneau șoferii la scurt timp de la inaugurare.

Autoritățile locale anunță că acest proiect nu va continua. Se vor face, în schimb, lucrări care să permită fluidizarea traficului.

“Acest proiect nu va continua. Trebuie să facem o analiză de trafic pe ce s-a lucrat și să facem ajustări minore. Nu susțin proiectul până în șoseaua de centură, nu l-am susținut niciodată”, a spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan anunță alt proiect pentru fluidizarea traficului

Bulevardul Iuliu Maniu este unul dintre cele mai sufocate de trafic din București. De multe ori, către finalul săptămânii, blocajul rutier se întinde până la intersecția cu Bulevardul Vasile Milea. Șoferii petrec mai bine de o oră până reușesc să ajungă pe autostradă.

Pentru a elimina astfel de coloane de mașini, Nicușor Dan anunță existența unui proiect inițiat de Consiliul Județean Ilfov. Acesta vizează construirea unor legături dintre viitoarea autostradă de centură și mai multe drumuri din București.

“Există un proiect propus de Consiliul Județean Ilfov, cu care suntem de acord, cu care Ministerul Transporturilor este de acord. Autostrada de centură, nu șoseaua, să fie legată cu mai multe intrări care să ajungă până în interiorul Bucureștiului, printre care Bulevardul Timișoara, care să fie prelungit peste centură, până la autostradă, și Calea Giulești, care să fie prelungită până la centură”, a explicat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide