Podul Ciurel s-a blocat în prima zi de trafic real

Autor: George Cristea 22 sept. 2020 Știri auto

Podul Ciurel s-a blocat în prima zi de trafic real. După cum au remarcat mai mulți Bucureșteni, acesta nu reușește să descarce traficul în șoseaua Virtuții, timpii de așteptare fiind mai mari decât înainte.

Intră în Galeria FOTO

Deschis circulației sâmbătă dimineața, Podul Ciurel ar fi trebuit să asigure fluidizarea circulației pentru cei care vin dinspre centru pe Splaiul Independenței. Din cauză că intrarea pe Virtuții, în ambele sensuri, se face pe o bretea cu o singură bandă, unde șoferii trebuie să acorde prioritate, pe pod se produc blocaje kilometrice la orele de vârf. S-a întâmplat luni dupăamiaza, în prima zi cu trafic normal în care a funcționat noul pod.

Fotografiile realizate de locatarii din complexul rezidențial 20 Residence și postate pe formul peundemerg.ro arată noul pod de la Ciurel complet blocat de mașini. Unii bucureșteni doresc chiar reintroducerea rutei originale, care era semaforizată. Chiar dacă și în acest caz se formau cozi mari de mașini, circulația se desfășura mai fluent datorită semafoarelor. Acum șoferii așteaptă să poată intra într-un trafic dens și rapid, pe șoseaua Virtuții. O misiune aproape imposibilă, după cum arată fotografiile.

Ce spun bucureștenii după ce Podul Ciurel s-a blocat în prima zi de trafic real

„Noul Pasaj Ciurel, la două zile de la inaugurare, a picat și testul minimei utilități la orele de vârf! Pe lângă faptul că (în varianta actuală) nu duce nicăieri, acest frumos și foarte scump pasaj a reușit doar să mute aglomerația dintr-o parte în alta”, a scris pe Facebook un șofer care a postat și o înregistrare video cu aglomerația de pe pod.

În plus, locuitorii din zonă s-au plâns că petrec mai mult timp în trafic după inaugurarea noului pod de la Ciurel.

Pasajul face parte din străpungerea spre Autostrada A1, o alternativă la bd. Iuliu Maniu, dar restul proiectului nu a fost construit. Nu se poate merge înainte, pasajul oprindu-se în strada Amilcar Săndulescu care nu duce nicăieri. Pentru a fluidiza circulația pe Șoseaua Virtuții trebuie construită și bucata de drum între pod și Șoseaua de Centură. Proiectul a fost aprobat în Consiliul General, la fel și culoarul de exproprieri, dar exproprierile nu au fost făcute din lipsă de bani, fiind nevoie de 50 milioane lei.

„Pasajul de la Ciurel a fost gândit în cadrul unui proiect de asigurare a legăturii între autostrada A1 și Splaiul Independenței pentru a splita traficul care intră în București pe mai multe rute. Pasajul e inutil pentru că în 12 ani primarii PSD nu au făcut legătura cu autostrada”, a declarat și premierul Ludovic Orban. Acesta a adăugat că, în această formă, Pasajul Ciurel „duce de nicăieri spre nicăieri”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: forum.peundemerg.ro



Comentarii
Inchide