Podul suspendat de la Brăila va rămâne „muzeu” timp de un an

Autor: George Cristea 24 ian. 2021 Știri auto

Podul suspendat de la Brăila va rămâne „muzeu” timp de un an, spune ministrul transporturilor, Cătălin Drulă. Chiar dacă acesta va fi terminat la timp, acesta nu va putea fi folosit multă vreme.

Intră în Galeria FOTO

Într-un interviu acordat Hotnews, Cătălin Drulă explică situația care va duce la imposibilitatea de a folosi noul pod – cel mai mare proiect de infrastructură realizat de România după 1990. Principala problemă o constituie lipsa drumurilor de acces către pod, care nu pot fi realizate la timp.

„Sunt în rezolvare problemele de la Brăila. Va ieși în curând autorizația de construire pentru un sector de 7 kilometri. Vor ieși apoi și pentru restul. Sunt acele drumuri de legătură care au fost lăsate de izbeliște”, a declarat Cătălin Drulă pentru Hotnews.

Cătălin Drulă avertizează: Podul suspendat de la Brăila va rămâne un muzeu

„Spun de pe acum, un an va rămâne podul frumos, nou, al treilea ca lungime pod suspendat din Europa… va rămâne un an, 2023 dacă nu mă înșel… va rămâne un muzeu, acel termen pe care l-am popularizat. Asta ca urmare a unor inacțiuni din trecut pe care acum încercăm să le reparăm din mers”, a explicat Drulă.

Întrebat dacă poate accelera lucrările rămase în urmă, ministrul a spus că face demersuri în acest sens.

„Asta și încercăm. De aia și apare acum acea autorizație de construire de 7 km, poate reușim să fie mai puțin de un an de zile. Când spun aceste termene nu înseamnă că sunt resemnat cu ele. Unde se poate încerc să aduc lucrurile în zone mai bune. Dar nici să spun, cum aruncă politicienii, de obicei «Va fi totul bine, gata, într-o lună terminăm autostrăzile». Spun lucrurile realist”, a mai spus ministrul.

Lucrările la podul peste Dunăre avansează rapid, după cum o arată ultimele imagini surprinse pe șantier. Constructorul lucrează zi și noapte pentru a termina podul la termenul asumat – 31 decembrie 2021. Pilonii podului se înalță zilnic cu câte doi metri. La final, vor avea 192 de metri.

Problema drumurilor de legătură fusese semnalată de Asociația Pro Infrastructură în că din luna octombrie a anului trecut.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide