Polestar 1 pe drumurile din Suedia. Coupe-ul hibrid de 600 CP promite şoferilor o experienţă de condus fără cusur – VIDEO

Autor: Marius Vișan 06 dec. 2018 Știri auto

Polestar 1 promite şoferilor o experienţă de condus fără cusur, iar pentru a face faţă acestei promisiuni, au testat direcţia, aderenţa şi vectorizarea cuplului pe drumurile din Suedia. Camerele de luat vederi au surprins câteva cadre pe care suedezii le-au urcat pe YouTube pentru a întreţine interesul fanilor. 

Polestar este primul automobil sub sigla Polestar. Polestar 1 va fi umbrela pentru viitorul brand Polestar. Polestar 1 este un Grand Tourer Coupé cu două uşi, 2+2 locuri şi motorizare ‘Electric Performance Hybrid’. Este o maşină electrică susţinută de un motor cu combustie internă, are o autonomie de 150 km în mod pur electric – cea mai mare pentru orice maşină hybrid existentă pe piaţă. Cei 600 CP şi cuplul de 1000 Nm plasează maşina pe o poziţie fermă în segmentul de maşinii performante.

Polestar este construit pe SPA de la Volvo, dar aproximativ 50% din elementele prezente sunt noi, custom-made, create de inginerii Polestar. Pentru a oferi caracteristicile specifice unui condus dinamic, Polestar 1 benefeciază de noi tehnologii, toate menite să transforme automobilul într-o adevărată plăcere pentru şofer.

Polestar 1 e prima maşină din lume dotată cu tehnologia avansată a şasiului Öhlins Continuously Controlled Electronic Suspension (CESi).

Caroseria din fibră de carbon reduce greutatea maşinii şi îmbunătăţeşte comportamentul maşinii pe şosea cu 45%, schimbând şi centrul de greutate al maşinii. În plus, Polestar 1 foloseşte o axă dublă electrică spate care permite vectorizarea cuplului. Aceasta oferă suport şoferului cu acceleraţie precisă pe fiecare roată pentru a maximiza aderenţa şi a menţine viteza la viraje. 

Coupe-ul de 600 de cai putere are un preţ anunţat de 155.000 de Euro, şi a fost comandat deja de aproximativ 500 de clienţi din întreaga lume. 

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide