Polestar 2 a fost testat la impact. Cât de sigur este?

Autor: Elena Luchian 30 apr. 2020 Știri auto

Polestar 2, prima electrică a companiei, a fost supusă testelor de impact. Cum s-a comportat modelul cu două motoare electrice, care prezintă tehnologii inovatoare la capitolul “siguranță”?

GALERIE FOTO

Polestar 2 este echipat cu noua funcție Acoustic Vehicle Alert System, dar și cu un nou tip de airbag-uri. “Pentru că suntem conectați în mod direct cu Volvo Cars, beneficiem și noi de reputația lor în domeniul siguranței excelente. Astfel, mașinile Polestar sunt proiectate pentru a fi printre cele mai sigure din lume”, explică CEO-ul companiei Thomas Ingenlath.

Bateria cu o capacitate de 78 kWh, care îi asigură mașinii o autonomie de 500 de kilometri, este protejată de o cutie din aluminiu și integrată complet în structura podelei platformei CMA (Compact Modular Architecture), reducând riscul unei eventuale avari și rigidizând caroseria. O astfel de construcție îi protejează pe  cei aflați la bord pentru că bateria rămâne intactă în cazul unui impact. Tot atunci, bateria este automat decuplată de restul vehiculului.

Polestar 2 nu este un robot

Sistemul Acoustic Vehicle Alert a fost conceput pentru a fi ușor de recunoscut, neintrusiv și pentru a suna natural. “Nu am vrut ca Polestar 2 să sune ca un robot sau ca o navă spațială. Am vrut să fie natural, subtil și doar să-i anunțe pe pietoni că mașina se află în mișcare. În același timp, am vrut ca Polestar 2 să aibă un sunet unic și ușor de identificat, dar și simplu”, explică Thomas Ingenlath.

Intră în GALERIA FOTO

Noul tip de airbag a fost montat în scaunele din față pentru a oferi o protecție suplimentară a membrelor șoferului și pasagerului din față, protejați astfel din toate direcțiile. Aceste airbag-uri vor fi în echiparea standard, în care vor intra și numeroase sisteme de siguranță și asistență. Mașina electrică va fi echipată și cu cea mai nouă versiune a tehnologiei Advanced Driver Assistance System.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide