Polița RCA va crește dacă primești amenzi de circulație. Modificări importante aduse modului în care plătim asigurarea

Autor: Ionuț Vîlciu 26 mart. 2024 Știri auto

Polița de asigurare RCA va deveni mai scumpă odată cu amenzile primite în trafic. Senatul României adoptă noi prevederi pentru Legea RCA.

Șoferii ce încalcă regulile de circulație și sunt amendați de poliție vor fi nevoiți să plătească asigurări mai mari. Potrivit Euronews, aceasta este una dintre prevederile Legii RCA care a trecut de Senat și va merge la vot în Camera Deputaților.

Astfel, cu cât un șofer comite mai multe nereguli în trafic, sancționate contravențional de polițiștii de la rutieră, cu atât există riscul ca polița RCA să crească. În plus, pentru șoferii care nu au abateri în trafic, există posibilitatea ca în termen de patru-șase luni de zile aceste polițe RCA să se ieftinească.

Documentul prevede și amenzi mai mari pentru transportatorii prinși fără RCA valabil. Vestea bună este că toți șoferii vor putea plăti polițele obligatorii în rate.

Asigurarea RCA va putea fi plătită în rate. Amenzile cresc pentru cei prinși fără poliță de asigurare

Printre noile prevederi adoptate de Senat se numără și posibilitatea achitării în rate a asigurării RCA indiferent de vârsta beneficiarului acestei polițe. În schimb, reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au venit cu o altă măsură prin care încearcă să elimine economia la negru pe care o practică unele service-uri sau garaje de cartier.

Astfel, pentru reparațiile în regie proprie de până în 400 de euro rămâne posibilă decontarea directă. Pentru alte tipuri reparații mai grave, e recomandat să vă adresați service-urile autorizate.

De asemenea, cei prinși în trafic fără o asigurare RCA valabilă vor plăti amenzi mai mari. Pentru persoanele fizice se vor aplica sancțiuni de 2.000 de lei. Sancțiunea poate fi plătită la 50% din valoare în termen de 15 zile dacă persoana își face o poliță RCA. Pentru transportatori, aceste sancțiuni cresc la 7.000 de lei și 15.000 de lei în funcție de masa autovehiculului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide