Poliţia a ieşit în stradă şi a făcut prăpăd. Mii de amenzi de toate tipurile

Autor: Alexandru Banu 01 aug. 2017 Știri auto
Poliţia a ieşit în stradă şi a făcut prăpăd. Mii de amenzi de toate tipurile

Poliţia Română a desfăşurat acţiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi de mărfuri. Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Poliţiştii au verificat peste 20.000 de autovehicule şi au aplicat peste 7.500 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 24 – 30 iulie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri,  fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 20.382 de autovehicule, dintre care 8.496 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 11.886 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 7.543 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2.467 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 5.076 celor care efectuau transport de marfă.

 

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 342 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 699 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 28 pentru funcţionarea necorespunzătoare a aparatului tahograf şi 8 pentru utilizarea incorectă a acestuia.

De asemenea, au fost aplicate acestora 21 de sancţiuni pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 138 pentru defecţiuni tehnice, 50 pentru depăşirea masei total maxime autorizate a vehiculului, 182 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 105 referitor la lipsa unor documente ale vehiculului şi 43 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport. Au fost dispuse şi 14 imobilizări ale autovehiculelor, pentru defecţiuni tehnice.

Transportatorilor de mărfuri, poliţiştii le-au aplicat 652 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 1.292 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 161 pentru funcţionarea necorespunzătoare a aparatului tahograf şi 37 pentru intervenţii neautorizate asupra acestora şi 108 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă.

De asemenea, 385 de sancţiuni au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, 35 pentru depăşirea limitei maxime admise a greutăţii în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată 12,5 tone şi 48 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor.

Totodată, poliţiştii au aplicat transportatorilor de mărfuri 364 de sancţiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 194 pentru la lipsa unor documente ale vehiculului, 29 referitor la lipsa unor documente ale operatorilor de transport şi 9 pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

În 37 de cazuri în care transportul se desfăşura în mod ilegal (lipsa documentelor de autorizare), poliţiştii au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide