Poliția a ieșit azi-noapte pe străzi pentru a-i informa pe șoferi. Restricțiile au intrat în vigoare

Autor: David Andrei 09 nov. 2020 Știri auto

Poliția a ieșit azi-noapte pe străzi pentru a-i informa pe șoferi în privința restricțiilor care au intrat în vigoare pe timp de noapte. Din această seară, oamenii legii vor da amenzi.

GALERIE FOTO

Poliția a desfășurat o acțiune informativ-preventivă la nivel național. Oamenii legii le-au pus în vedere șoferilor că, începând din această noapte, nu vor mai avea voie să circule în intervalul orar 23:00-5:00 dacă nu au un motiv întemeiat să o facă.

Din această noapte însă, polițiștii le vor da amenzi celor care nu au asupra lor declarația pe proprie răspundere sau adeverința dată de angajator.

Noile măsuri privind combaterea răspândirii coronavirusului au intrat în vigoare ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin Hotărârea de Guvern nr. 935/2020.

Măsurile restrictive se vor aplica pentru o perioadă de 30 de zile. La finalul acestei perioade, autoritățile vor decide eliminarea, prelungirea sau intensificarea restricțiilor în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Care sunt motivele pentru care poți ieși din casă pe timp de noapte?

Dacă ieși din casă în intervalul orar 23:00-05:00 trebuie să bifezi un motiv dintre cele cinci din declarația pe proprie răspundere.

  • În interes profesional, menționând instituția, societatea sau organizația angajatoare și sediul acesteia.
  • Asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță.
  • Îngrijirea sau însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități.
  • Deces al unui membru al familiei.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să conțină semnătura celui care părăsește domiciliul și data completării acesteia. Condițiile sunt valabile și pentru cei care aleg să prezinte declarația pe proprie răspundere în format electronic, pe telefon, folosind platforma pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), accesând adresa https://formular.sts.ro.

Descarcă aici cele două formulare:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română



Comentarii
Inchide