Poliția avertizează asupra unei înșelătorii cu amenzi false de circulație

Autor: Cristian Agatie 21 oct. 2021 Știri auto
Poliția avertizează asupra unei înșelătorii cu amenzi false de circulație

Poliția avertizează asupra unei înșelătorii cu amenzi false de circulație trimise șoferilor prin email. Cei care dau curs mesajului riscă să rămână fără banii de pe card.

Intră în Galeria FOTO

După mesajele false primite pe email de români care par trimise de ING și ANAF, o nouă rundă de mesaje de tip phishing are ca scop colectarea datelor de card ale credulilor. Acestea par trimise de Poliția Română și îi informează pe șoferi că au primit o amendă pentru depășirea vitezei. Dincolo de faptul că orice mesaj trimis de Poliția Română, care e scris într-o română corectă, ar trebui privit cu suspiciune, trebuie spus că Poliția Română este încă departe de momentul în care să îi informeze pe șoferi prin email de orice are legătură cu activitatea instituției.

De altfel, acest lucru este recunoscut pe pagina de Facebook a Poliției Române, într-un mesaj de avertizare a celor care ar putea da curs unui astfel de mesaj. Cu siguranță, orice comunicare oficială a polițiștilor nu s-ar putea face decât prin Poșta Română, așa că puteți fi sigur că mesajele primite pe email sunt parte a unei înșelătorii. În plus, este neverosimil ca polițiștii să cunoască adresele de email ale șoferilor contravenienți, având în vedere că acestea nu sunt colectate de instituție.

Înșelătorii cu amenzi false de circulație: Ce trebuie să faci dacă primești astfel de mesaje

„Acest e-mail nu este emis de Poliția Română! Este doar un nou tip de înșelăciune! Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare!”, spun polițiștii din cadrul IGPR, pe pagina oficială de Facebook.

Exemplul postat de polițiști indică o posibilă contravenție pentru „depășirea vitezei cu 10-20 km/h peste limita admisă”, dar și sancțiunea de „2 puncte-amendă + 2 puncte penalizare”. În mod remarcabil, nu doar că cel care a compus mesajul folosește relativ corect limba română, dar și-a dat silința să studieze Codul Rutier și să menționeze sancțiunile corecte prevăzute de lege pentru această abatere – două sau trei puncte-amendă (290 sau 435 de lei), la care se adaugă două puncte de penalizare.

Reamintim celor care primesc astfel de mesaje pe email să nu introducă datele bancare sau alte informații personale pe site-uri pe care au ajuns în urma urmării unui link din mesaj.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide