Poliția îi avertizează pe cei care dau flash-uri șoferilor din fața lor

Autor: David Andrei 22 mart. 2021 Știri auto

Autostrăzile sunt pline de șoferi care dau flash-uri așa cum sunt pline de șoferi care circula în banda a doua, deși banda întâi este liberă. Poliția îi avertizează pe care care dau flash-uri.

GALERIE FOTO

“Utilizarea incorectă a luminilor de drum se sancționează”, le reamintește Poliția celor care dau flash-uri pentru a-i cere șoferului aflat în fața lor să le facă loc.

Potrivit Ordonanței de Urgență 195/2002, folosirea incorectă a luminilor de drum față de autovehiculul care circulă în față sau în aceeași direcție de mers se sancționează cu amendă prevăzută în clasa I de sancțiuni, 2-3 puncte amendă. Acest lucru echivalează cu 290 sau 435 de lei amendă, plus două puncte de penalizare la permis.

Șoferii trebuie să știe că se sancționează însă, și circulația pe banda a doua atunci când prima bandă este liberă.

“Pe autostrada cu două benzi, trebuie să circuli pe prima bandă. A doua bandă este doar pentru depășiri, după care se revine pe prima bandă”, le atrag atenția polițiștii șoferilor care sunt tentați să facă exact contrariul.

Articolul 42 din Codul Rutier arată că atunci când circulația se desfășoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc în funcție de intensitatea traficului și viteza de deplasare. Șoferii au apoi obligația să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil.

Este dificil, ce-i drept, să rămâi în prima bandă uneori. În mod special atunci când aceasta este plină de gropi și denivelări, așa cum a fost, ani la rând, cazul Autostrăzii Soarelui. Drumul de mare viteză care face legătura dintre București și Constanța a intrat în reparații capitale.

Poliția vede atunci când șoferii dau flash-uri

De multe ori, șoferii care văd flash-uri în oglinzile retrovizoare se simt nedreptățiți. Ei își justifică dreptul de a sta în banda a doua prin faptul că circulă cu viteza legală. Șoferul care vrea însă, să-i depășească, are, de cele mai multe ori, peste 130 km/h.

“Nu purta de grijă celui care face asta. Probabil se grăbește să ajungă la noi (puțin mai în față, pe dreapta)”, este masajul oamenilor legii.

„Nu văd rostul flash-urilor pe autostradă ale celor care vin din spate??”

O luăm pe rând:

1. Utilizarea incorectă a…

Posted by Politia Romana on Friday, 19 March 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide