Poliția Capitalei a acționat pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice

Autor: Marius Vișan 15 aug. 2021 Știri auto

În noaptea de 14 spre 15 august, în intervalul orar 19.00-00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră.

Prin aceste acțiuni se mai încearcă reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, respectiv sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză stabilit pe sectorul de drum pe care circulă.

Au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale și au constatat 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

De asemenea au fost reținute:

– 11 permise de conducere pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice [contravenție];
– 5 pentru infracțiuni la regimul rutier;
– 10 pentru depășirea regimului legal de viteză cu peste 50km/h;
– 1 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor;
– 19 certificate de înmatriculare, pentru deficiențe tehnice constatate.

Un tânăr în vârstă de 20, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest a indicat faptul că aceasta a consumat Cannabis. Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de probe biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

Un bărbat în vârstă de 34, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest a indicat faptul că aceasta a consumat Cocaină. Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de probe biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

 

Depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice

Un bărbat în vârstă de 55, de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare se 1305 lei, iar ma măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Un tânăr în vârstă de 21, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 6 cu viteza de 107 km/h, deși limita de viteză stabiltă pe acel sector de drum era de 50 km/h. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în cuantum de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă 90 zile.

Astfel de acțiuni sunt organizate permanent de Brigada Rutieră pentru menținerea unui climat optim de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Capitalei


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide