Poliția Capitalei a organizat controale pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența substanțelor psihoactive și a băuturilor alcoolice

Autor: ProMotor 17 ian. 2021 Știri auto

În nopțile de 15-16 și 16-17 ianuarie, polițiștii au acționat pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 lei și au fost reținute 26 permise de conducere, după cum urmează:

– 13 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);
– 12 pentru infracțiunile constatate;
– 1 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate, și 4 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare. Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au constatat 16 infracțiuni, după cum urmează:

– 9 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;
– 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;
– 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere;
– 2 pentru deținere de substanțe psihoactive ( THC-5-Canabis, Heroină).

Două exemple concrete relatate de Poliția Rutieră

Un bărbat in vârsta de 31 de ani a condus un autovehicul pe o strada din sectorul 5 în timp ce se afla sub influența sub influența substanțelor psihoactive. (THC-5″Canabis” și Cocaină). Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

Totodată, polițiștii rutieri au verificat autovehiculul condus de bărbat, iar cu această ocazie au depistat substanțe psihoactive.

Un tânăr, în vârsta de 22 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2, timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.( 0,55 mg/l alcool în aerul expirat). În acest context, șoferul a fost condus la sediul I.N.M.L în vederea recoltării de probe biologice. A fost întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin.1 din Codul Penal.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana



Comentarii
Inchide