Poliţia de Frontieră ne spune ce acte ne trebuie când ieşim din ţară

Autor: Marius Vișan acum 6 ani Știri auto
Poliţia de Frontieră ne spune ce acte ne trebuie când ieşim din ţară

Conform celor de la Poliţia de Frontieră, şoferii care pleacă în vacanţă cu maşina proprie trebuie să aibă asupra lor următoarele acte: buletinul/paşaportul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al maşinii şi Cartea Verde asociată poliţei RCA, toate bligatoriu în original, informează avocatnet.ro

De asemenea, autorităţile au confirmat că nu e necesar ca şoferii să aibă la ei un document special din care reiese efectuarea inspecţiei tehnice periodice. 

În cazul în care maşina aparţine altcuiva, nu e necesar să se prezinte niciun document anume, nici măcar o procură notarială care să ateste că şoferul are voie să plece cu maşina respectivă. 

„La controlul de frontieră, nu este necesar să prezentaţi documente cu privire modalitatea de deţinere sau folosinţă a autovehiculului (contract, procură, comodat etc). În cazul în care circulaţi în interiorul Uniunii Europene, autorităţile cu drept de control din statele pe care le tranzitaţi pot efectua verificări în cazul în care au suspiciuni privind modalitatea de deţinere a autovehiculului pe care-l conduceţi, fără însă a vă refuza intrarea sau interzice circulaţia pe teritoriul statelor respective”, se precizează pe site-ul Poliţiei de Frontieră. 

În legătură cu posibilitatea trecerii frontierei cu un vehicul cu numere de înmatriculare provizorii, Poliţia de Frontieră a declarat că nu se poate circula cu numere provizorii în afara ţării, nefiind îndeplinită condiţia privind deţinerea unui certificat valabil care să dovedească înmatricularea vehiculului. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide