Poliția „în misiune”, fără sirenă, trece pe culoarea roșie a semaforului și lovește din plin un alt autovehicul –  VIDEO

Autor: ProMotor 25 oct. 2020 Știri auto

Pe 24 octombrie, în zona Piața Victoriei din București, a avut loc un accident în care a fost implicată o mașină de poliție.

Un șofer a filmat cu camera de bord momentul în care autospeciala de poliție lovește o mașină care tocmai plecase de la semafor, regulamentar, pe culoarea verde.

Din imagini se poate observa că mașina de poliție avea pornite doar semnalele luminoase, nu și cele acustice. Cel mai probabil, șoferul care a plecat de la semafor nu a văzut că mașina de poliție se apropia în viteză.

Vinovat de accident ar fi agentul de la Brigada Rutieră

Pentru a avea prioritate de trecere, autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) și b), atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență, trebuie să aibă în funcțiune semnalele luminoase și sonore.

Deci, pentru ca au avut doar semnalele luminoase in funcțiune, dar cele acustice nu, vinovat de accident este agentul de la Brigada Rutieră.

După impact, cele două mașini nu s-au răsturnat, și se poate vedea cum cei doi polițiști ies din mașină, vizibil afectați.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide