Poliția Locală avertizează șoferii: „Nu ignorați fluturașii găsiți în geam!”. Amenda poate ajunge la 2.900 de lei

Autor: Adrian Somai 28 feb. 2023 Știri auto

Poliția Locală continuă să profite de puterile sporite pe care le-a primit la sfârșitul anului trecut și împarte tot mai multe amenzi în Capitală. Primăria Sectorului 3 a anunțat la începutul acestei săptămâni, spre exemplu, că Poliția Locală continuă să ridice mașinile abandonate de pe străzile din sector. Un anunț similar a venit în cursul serii de ieri și dinspre Primăria Sectorului 2.

Poliția Locală Sector 3 ține cu această ocazie să le reamintească șoferilor printr-o postare pe rețelele de socializare de modificarea legislativă a OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Art. 139, Alin. (1): “La solicitarea poliției rutiere sau a poliției locale, proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliția Locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competențelor în domeniul circulației pe drumurile publice”.

Primăria Sector 3 a mai anunțat, de asemenea, că Poliția Locală continuă să elibereze trecerile de pietoni, intersecțiile, stațiile STB și trotuarele, ocupate de mașinile parcate neregulamentar. În perioada 1 ianuarie – 14 februarie 2023, politistii locali au aplicat șoferilor 204 sancțiuni în Sectorul 3 al Capitalei.

6.000 de cereri privind datele șoferilor din Sectorul 2

Nici Poliția Locală din Sectorul 2 nu stă degeaba în această privință, curățenia străzilor începând și acolo. Printr-o postare pe o rețea de socializare, primarul Radu Mihaiu transmite că Poliția Locală din sector a amendat peste 100 de proprietari de mașini “fiindcă nu au comunicat în timp util cine a parcat acele mașini în locuri nepermise”.

Același Radu Mihaiu mai spune că Poliția Locală Sector 2 și-a luat rolul în serios și a trimis aproape 6.000 de cereri de solicitare a datelor către proprietarii de mașini parcate neregulamentar. “Majoritatea s-au conformat și au suportat consecințele”, mai adaugă edilul. Amenda pentru refuzul de a comunica aceste informații este cuprinsă între 1.300 și 2.900 de lei. Astfel, este emis și un avertisment către șoferi: “Nu ignorați fluturașii pe care Poliția Locală îi lasă în geam!”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide