Poliţia Locală S6 se plimbă cu maşini electrice. Autonomia asigură patrula pentru două schimburi

Autor: Marius Vișan 19 ian. 2022 Știri auto

Poliţia Locală din Sectorul 6 a scos pe stradă primele autoturisme electrice.

Poliţiştii locali de la Sectorul 6 patrulează începând de marți, 18 ianuarie, şi cu maşini electrice. Şapte autoturisme marca Renault Zoe şi un Renault Traffic (microbuz 8+1 locuri) au intrat în dotarea Direcţiei Generale de Poliţie Locală (DGPL) Sector 6.

Renault Zoe are o autonomie de 400 de kilometri, ceea ce înseamnă că pot asigura patrula şi intervenţia pentru două schimburi.

Renault Zoe costă 17.800 de euro, fără TVA

Preţul pentru Renault Zoe este de 17.800 de euro, fără TVA, iar pentru modelul Renault Traffic de 24.000 de euro.

În aceşti bani sunt incluse adaptările speciale şi cele două staţii de încărcare wallbox, aflate în curtea DGPL Sector 6. Preţul este obţinut prin participare la Programul Remat Rabla Plus, prin care s-au obţinut ecotichete în valoare de 10.000 euro pentru fiecare maşină nou achiziţionată.

Mesajul primarului Sectorului 6

”Mașinile poliției locale sunt permanent pe stradă în Sectorul 6 și, implicit, poluează. Am preluat Poliția Sectorului 6 cu un parc auto învechit și poluant. Prin achiziționarea acestor mașini, alături de stații de încărcare care vor fi montate la sediile Primăriei pentru început și în sector în anii următorii ani, dăm semnalul tranziției către autovehicule nepoluante.

După restructurarea în curs a Poliției Locale a Sectorului 6, dau un nou semnal acestei instituții că este importantă pentru mine și pentru aplicarea legii în mod permanent, așa cum ne dorim cu toții! În același timp, voi încuraja patrulatul pe jos, prezența în comunitate și statul mai puțin prin mașini. Mașinile vor fi pentru intervenții, nu pentru petrecerea timpului la serviciu!”, scrie primarul Ciprian Ciucu pe pagina personală de Facebook.

Caracteristicile autoturismelor Renault Zoe:
– Emisii Co2 = 0
– NOx si microparticule = 0
– Poluare fonică = 0
– Costuri de carburant =0
– Autovehicule cu specific urban, mici, agile si performante
– Autonomie = 300 km.

Opt maşini vechi, cu grad ridicat de poluare, au fost date deja la RABLA şi vor urma şi altele. Parcul auto al Poliţiei Locale Sector 6 este de 50 de maşini.

Sursă: Mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ciprian Ciucu / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide