Poliția Română anunță într-un mod ironic amenda pentru un șofer vitezoman

Autor: Daniel Samoilă 13 ian. 2022 Știri auto
Poliția Română anunță într-un mod ironic amenda pentru un șofer vitezoman

Poliția Română a anunțat într-o postare pe Facebook cum a reușit un șofer vitezoman să rămână fără carnet și cum va trebui să achite o amendă destul de mare.

Într-un mod ironic, Poliția a publicat o fotografie cu un agent care folosește aparatul radar. Textul postării începe în felul următorul: „ O compoziție fotografică. Subiectul principal – în partea stângă, desfășurându-și activitatea. Subiectul din plan secund nu a putut fi surprins de fotograf! V-ați prins de ce, nu-i așa?”.

Șoferul a depășit limita legală pe un drum de mare viteză, astfel că s-a ales cu o amendă în valoare de 1.305 lei și a rămas fără permis de conducere timp de 90 de zile.

„Subiectul principal utiliza alt aparat foto. Așa…subiectul din plans secund a putut fi imortalizat. Nu prea i-a plăcut, ce-i drept… Urmarea? Nu este fantastică, dar s-a „lăsat” cu 90 de zile de pauză de „filmare” și 1.305 lei lipsă”, au mai scris polițiștii.

Poliția Română, mesaj pentru șoferii din România

La final, Poliția are un mesaj pentru cei care conduc cu viteză: „Ne asigurăm că voi… și alții… ajungeți cu bine acasă! Nu cu viteză! Oameni buni, conduceți prudent! Cineva drag vă așteaptă acasă!”.

Potrivit Codului Rutier, în cazul în care șoferii depășesc viteza legală cu mai mult de 50 km/h pe un anumit sector de drum acesta va rămâne fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Concret, în cazul în care un conducător auto este surprins de aparatul radar că circulă cu o viteză de 100 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de cel mult 50 de km/h, permisul de conducere îi va fi suspendat pentru 90 de zile.

La fel stau lucrurile și pe autostradă, unde limita legală de viteză este de 130 km/h.

În 2021, amenzile pe care le pot primi șoferii români în cazul depășirii limitei legale de viteză cu 10 km/h și până la peste 50 km/h sunt cuprinse între 290 și 2.900 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: promotor



Comentarii
Inchide