Poliţia Română, într-o situaţie penibilă. Motivul pentru care fac poliţiştii accidente [VIDEO]

Poliţia Română, într-o situaţie penibilă. Motivul pentru care fac poliţiştii accidente [VIDEO]

Autor: Marius Vişan acum 5 ani Știri

Situaţie paradoxală la o secţie de poliţie din Capitală. Deşi poliţiştii ar trebui să-i amendeze pe cei care circulă fără anvelope speciale, se întâmplă frecvent ca maşinile lor să să plece în misiune fără să fie echipate corespunzător, se arată într-un reportaj Digi24.

Conform unor declaraţii ale unor liderii de sindicat, aproape 20% din autoturismele folosite de agenţi nu au cauciucuri de iarnă. În acest fel, dacă problema nu va fi rezolvată, poliţiştii ar putea refuza să mai iasă pe străzi.

Jurnaliştii au aratăt în ce hal se află cauciucurile unei maşini de poliţie. Acestea erau cauciucuri de vechi de vară, pe care striaţiile abia se mai vedeau. Cu astfel de maşini, poliţiştii vor face misiunile în iarna lui 2016 şi cu siguranţă multe dintre ele vor fi extrem de riscante.

„Am recomandat să nu circule! Să închidă maşina şi cu asta basta. Nu punem în pericol viaţa poliţiştilor şi a celorlalţi participanţi la trafic pentru simplul motiv că MAI nu-mi asigură dotarea necesară”, a declarat pentru  Digi24 Dumitru Coarnă, preşedintele unui sindicat al poliţiştilor.

Poliţiştii spun că şi ei sunt depăşiţi de situaţe, şi nu de puţine ori, au provocat accidente pentru că au plecat în misiune fără cauciucuri de iarnă. Ba mai mult, şefii le-ar fi cerut ulterior să achite din propriul buzunar pagubele rezultate.

Reprezentanţii Ministerului de Interne promit că vor rezolva în timp util problema anvelopelor de iarnă şi echipajele de poliţie vor fi la datorie şi în sezonul rece.

VIDEOComentarii
Inchide